avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Garantie aparat foto
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Garantie aparat foto

buna ziua,
acum un an jumatate am achizitionat un aparat foto d 5100 nikon (care a costat 2200 ron), in decembrie 2014 mi s-a stricat brusc,nu a cazut pe jos nu s-a umblat in el,nimic, in ianuarie l-am trimis in garantie la care mi se spune ca aparartul s-a decalibrat si calibrarea costa 220 de ron,am intrebat daca din vina noastra se decalibreaza,la care raspunsul a fost,nu,aparatele se mai decalibreaza,am sunat de la magazinul care l-am achizitionat si le-am spus ca nu mi se pare corect ca sa platesc din moment ce nu e vina mea ca s-a stricat aparatul,raspunsul lor a fost ca sa il trimit lor la magazin ca sa il repare service lor,acum dupa 2 saptamani in care doar eu am sunat sa vad de starea produsului,mi se spune ca si ei l-au trimis tot la service la care l-am trimis eu si raspunsul este ca e stricata o piesa care nu intra in garantie, deci de la decalibrarea la stricarea unei piese de unde si pana unde habar nu am....intrebarea mea este,pot cere banii inapoi pe aparat,sau sa imi livreze altul? #-o
Cel mai recent răspuns: ctarnoveanu , utilizator 23:01, 29 Ianuarie 2015
Problema e cam delicata. Probabil l-ai trimis la cei de la Restart, service autorizat de cei de la Nikon prin Skin Media. Din ce stiu eu, experiente anterioare cu Restartul baietii de acolo sunt foarte profesionisti si nu prea gresesc la diagnostice. Din punct de vedere legal, atata timp cat service-ul are o constatare in care spune ca problema nu face obiectul garantiei clientul nu prea mai are ce face. Insa, posibil daca insisti mai mult la magazinul de la care ai cumparat si eventual la cei de la ANPC s-ar putea sa te ajute. Probabil ei au considerat ca problema aparatului tine de uzura morala si de asta nu ti l-au reparat pe garantie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Telefon in garantie - schimbat piesa defecta cu piesa veche xciprian xciprian Buna ziua, In urma cu 3 saptamani am predat in magazinul unui operator de telefonie mobila telefonul meu defect, dar in garantie, spre a fi trimis in ... (vezi toată discuția)
Garantie telefon mobil Myhai007 Myhai007 Buna ziua, Am trimis un telefon la garantie acesta neavand program publicu a trebuit sa il duc la firma X. Telefonul avea mai multe probleme: nu se auzea cand ... (vezi toată discuția)
Este legal ca un service auto să înlocuiască, pe o mașină dusă la reparat, caseta de direcție cu una provenită din dezmembrări? saadeddine saadeddine Este legal ca un service auto sa inlocuiasca o caseta de directie pe o masina cu o alta achizitionata din dezmembrari? Am dus o masina la reparat. Acestia ... (vezi toată discuția)