avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Produs in garantie trimis la reparatie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Produs in garantie trimis la reparatie

Buna seara,

Am un produs care este in garantie si a fost trimis pentru reparatie. De la bun inceput mi s-a spus ca nu se stie cat va dura reparatia (piesa stricata nefiind pe stoc), astfel incat mi s-a oferit cv. produsului. Am refuzat explicand ca numai am factura de achizitie a produsului si ca oricum eu vreau ca produsul sa fie reparat. Au trecut mai mult de 2 luni de cand produsul este in service si acum singurile optiune pe care mi le ofera sunt: sa mi se trimita produsul inapoi nereparat sau sa viu desbagubita la pret de dealer. Gasesc oferta facute nedrepta pt. ca eu imi doresc un produs functional si la bani oferiti de ei nu imi pot achizitiona un produs cu aceleasi caracteristici. Ce drepturi am in acest caz? Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Mica-Coc , utilizator 11:08, 25 Iunie 2021
Acum depinde ce contine contractul de garantie, dar in mod normal, ar trebui sa va fie schimbat produsul, mai ales ca nu poate fi reparat. Fiecare produs beneficieaza de un termen de garantie, iar in aceasta perioada, vinzatorul este direct raspunzator fata de consumator, pentru orice lipsa de conformitate a produsului. Legea 449/2003 reglementeaza actiunea consumatorului final impotriva vinzatorului direct, reglementind aspectele privind vinzarea produselor si garantiile asociate acestor produse, instituind si sanctiuni.
Multumesc frumos pt. rapsuns. Producatorul nu spune ca produsul nu poate fi reparat doar ca nu imi poate oferi un termen exact. La produs-in cazul de fata un laptop trebuie inlocuita o piesa. Gasesc injust ca pe bani si pe timpul meu sa repar produsul care este in garantie. Cred eu ca producatorul da dovada de rea credinta, de la inceput nu au vrut sa il repare (probabil pretul reparatiei este ridicat, si fiind pt. a doua oara in service nu renteaza sa il rapare).
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc frumos pt. raspuns. Credeti ca dc. nu ajung la o intelegere cu compania producatoare as avea sucess apeland la un avocat?
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Telefon cu defect dupa 2 zile mikloshorvath mikloshorvath Buna, am cumparat un telefon si dupa 2 zile, s-a blocat. Dupa scoatere/reintroducere a acumlatorului, s-a revenit. Insa telefonul am cumparat ca si cadou ... (vezi toată discuția)
Legea 449 dryw3r dryw3r va salut,am predat un telefon mobil pentru a fi reparat in garantie,deja are 2 luni da cand este la reparat ,nu s a rezolvat inca nimic,as vrea sa stiu care ... (vezi toată discuția)
Produs defectat in cadrul termenului de garantie dddgab dddgab Am cumparat un toaster care s-a defectat dupa 10 luni si cateva zile de la cumparare. Garantia este, conform certificatului, de 12 luni. Daca il voi da la ... (vezi toată discuția)