avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Produs in garantie trimis la reparatie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Produs in garantie trimis la reparatie

Buna seara,

Am un produs care este in garantie si a fost trimis pentru reparatie. De la bun inceput mi s-a spus ca nu se stie cat va dura reparatia (piesa stricata nefiind pe stoc), astfel incat mi s-a oferit cv. produsului. Am refuzat explicand ca numai am factura de achizitie a produsului si ca oricum eu vreau ca produsul sa fie reparat. Au trecut mai mult de 2 luni de cand produsul este in service si acum singurile optiune pe care mi le ofera sunt: sa mi se trimita produsul inapoi nereparat sau sa viu desbagubita la pret de dealer. Gasesc oferta facute nedrepta pt. ca eu imi doresc un produs functional si la bani oferiti de ei nu imi pot achizitiona un produs cu aceleasi caracteristici. Ce drepturi am in acest caz? Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Mica-Coc , utilizator 11:08, 25 Iunie 2021
Buna ziua!
În data de 30 mai 2021 am predat un aspirator cu spălare Bosch magazinului Altex pentru a fi reparat în service fiind în garanție. Angajata de acolo mi-a spus ca voi fi contactata în termen de 14 zile de ei pentru a-mi comunica rezultatul. În data de 20 iunie am sunat la Altex pentru a afla ce se întâmplă cu aspiratorul deoarece nu m-a contactat nimeni în tot acest timp. Cei de la magazin mi-au spus ca nu găsesc aspiratorul în depozit în acel moment și ca ma vor contacta ei a doua zi. În data de 21 iunie am fost în magazin și am vorbit cu angajata iar aceasta mi-a spus ca nu a primit nici un aspirator de la service. Fiind mirata ca nu m-a contactat nimeni(probabil cei de la service, nu știu exact) mi-a spus ca o sa le trimită ea o notificare, iar în următoarea zi o sa ma sune. Au trecut de atunci 27 de zile din momentul predării produsului în magazin și nu m-a sunat nimeni(nici de la service, nici de la Altex) pentru a-mi comunica rezultatul final. Eu încă aștept... Va rog sa-mi spuneți cum trebuie sa procedez pentru a rezolva aceasta problema.
Va mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 25 Iunie 2021
Mica-Coc, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Telefon cu defect dupa 2 zile mikloshorvath mikloshorvath Buna, am cumparat un telefon si dupa 2 zile, s-a blocat. Dupa scoatere/reintroducere a acumlatorului, s-a revenit. Insa telefonul am cumparat ca si cadou ... (vezi toată discuția)
Legea 449 dryw3r dryw3r va salut,am predat un telefon mobil pentru a fi reparat in garantie,deja are 2 luni da cand este la reparat ,nu s a rezolvat inca nimic,as vrea sa stiu care ... (vezi toată discuția)
Produs defectat in cadrul termenului de garantie dddgab dddgab Am cumparat un toaster care s-a defectat dupa 10 luni si cateva zile de la cumparare. Garantia este, conform certificatului, de 12 luni. Daca il voi da la ... (vezi toată discuția)