Revin cu precizari,in legatura cu sentinta judecatoreasca privind mostenirea pe care a primit-o tatal meu de la parinti.
Deci :
Erau patru frati. Doi dintre ei au primit averea,ramasa dupa decesul parintilor dumnealor.
O sora a tatei a renuntat , in fata notarului , deoarece dansa primise o parte din avere,cand s-a casatorit.
Al patrulea frate , desi a avut scrisoare de interventie,in procesul de mostenire , nici nu a renuntat , dar nici n-a primit nimic din casa sau terenul de mai bine de 4 ha.
Cand sentinta a fost data , s-a ignorat numele dumnealui.
La Cartea Funciara,pentru a se face intabularile,s-au cerut,PENTRU TOTI MOSTENITORII ( cei patru copii) Deciziile de impunere anuala pentru veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal,pe anul 2011.
Administratia Fiscala,refuza sa elibereze asemenea decizii,pentru cei doi frati care nu s-au bucurat de "imparteala" . Inclin sa cred ca , in acest caz complicat s-au comis niste abuzuri,in sensul ca unul vrea sa puna mana pe tot,fara sa-i pese ca altul a ramas pe dinafara .
Ma intreb :
Cum de s-a putut elibera sentinta finala,fara o situatie clara a tuturor intervenientilor . Respectiv,fratele cel mic NU ARE , LA DOSAR , NICI RENUNTARE SI NICI PARTE !!!!!
Tatal meu a luat doar 1000 de metri,gandindu-se ca sunt multi mostenitori. N-am banuit ca doar unuia i se cuvin cele 4 hectare . Chiar daca-i avocatul BUN , dar legea e una pentru toti : DREPTUL LA MOSTENIRE ,NU TI-L IA NIMENI !!!
Incotro , credeti ca se vor indrepta lucrurile ?
Care-i calea justa ,drepta,fireasca de urmat ?
Cu mare respect,pentru tot sprijinul !
Petrica Leah
Inlaturarea de la mostenire se poate face.
Dreptul la mostenire se poate pierde.
In cazul dvs. sanctiunea este lipsa de opozabilitate a hotararii judecatoresti fata de cei care nu figureaza in hotarare.Deci, acestia pot ignora respectiva hotarare judecatoreasca.
Situatia poate fi destul de complicata si trebuie analizata in concret.
Inteleg ca nu v-ati angajat avocat si acum situatia este incurcata...
Buna dimineata ,
Am inteles totul , doar ca v-as intreba daca mai exista vreo posibilitate de revenire asupra sentintei finale , in care , in mod gresit data, s-a omis situatia fratelui mic . El astepta sa-i fie repartizata partea care i se cuvenea din avere . Precizam ca el intervenise,in proces cu cerere expresa,pentru a nu fi inlaturat de la dreptul de a beneficia de partea din mostenire de la parinti . Oare fara avocat nu se respecta o LEGE ? ( N-a fost chemat nici la interviu si nici nu i s-a cerut sa renunte,la notar la drepturile sale. -Ca oricum n-ar fi facut-o -
Deci,ce se poate face , ca toti mostenitorii sa se bucure ,in aceeasi masura ???
Cu tot respectul ,
Petrica Leah
Si va mai intreb ceva important :
Daca cei aflati in sentinta data de Judecatorie,trebuie sa depuna la Cartea Funciara actele necesare,pentru intabulare si NU TOTI O FAC ,
ATUNCI : Cei care si-au depus actele necesare vor fi intabulati vreodata? - Chiar daca nu-s toti "prezenti" ? -
Cei care nu duc actele , sunt nemultumiti de rezolvarea acestui proces de succesiune.
Va multumesc din tot sufletul !
Acelasi , Petrica Leah
Mostenire
Vlad2013
Buna ziua ,
In procesul de succesiune,tatal meu a primit 1000 mp de teren . Urmasii celui de-al doilea frate au primit 4 ha , o sora a renuntat la ... (vezi toată discuția)
Mosteniri
Vlad2013
Buna dimineata,
Doresc sa va adresez cateva intrebari despre succesiunea la care a participat tatal meu si in care s-a dat sentinta:
Fiind patru frati ... (vezi toată discuția)