avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Abrogarea unei H.G. privind diplomele eliberate de o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Abrogarea unei H.G. privind diplomele eliberate de o universitate

Ati putea sa-mi raspundeti la o intrebare mai complexa?
Este vorba despre controversata universitatea .......... Am terminat in 2009 specializarea Management la Brasov, ID. Am numai o adeverinta.In 1/10/2011 a aparut H.G. 966/2011, care spune ca specializarea ID este acreditata. In articolul 6 se spune ca se ABROGA hotararea din 2009. Unde am nevoie de diploma, imi spun ca se ia in considerare Ordonanta care era in vigoare cand am inceput studiile, adica 2006. Deci eu nu voi putea folosi diploma niciodata? Chiar daca o sa o primesc?
Ma gandesc ca trebuia specificat acest lucru in aceasta hotarare: numai pt cei care incep studiile acum.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters233010 , utilizator 08:47, 12 Aprilie 2012
din cate stiu Spiru este inca in proces cu Ministerul educatiei, asa ca...deocamdata o puteti folosi, pana hotaraste instanta ce e de facut.
Inalta Curte de Casatie si Justitie a statuat ca diplomele de licenta nu pot fi anulate de minister, ci doar de instanta de judecata.
Diploma de licenta este VALABILA, atatat timp cat nicio autoritate administrativa sau instanta judecatoreasca nu s-a pronuntat in sensul revocarii/constatarii nulitatii sau anularii actului respectiv.
Problema este ca eu nu am diploma inca. Am numai adeverinta si am vrut sa ma inscriu la un curs de formare. Acolo ma intreaba daca aceasta specializare era in 2006 acreditata. In 2006 nu era, dar acum este. A aparut in H.G. 966/2011, in 2009 nu era iar in 2010 nu a aparut nimic legat de asta. In H.G. 966/2011 , art.6 se spune ca se abroga ce a aparut pana acum legat de asta. Nu stie cineva sa-mi explice daca adeverinta mea va fi verificata dupa H.G. din 2011 sau din 2006,cand eu am inceput studiile?????
Multumesc!!
Adeverinta va fi verificata in baza legislatiei in vigoare in 2006 ... legea civila nu are caracter retroactiv.
adeverinta este valabila pana la eliberarea unei diplome de licenta...asa ca daca instanta va decide in favoarea spiru atunci si adeverinta este la fel de valabila. insa daca nu, nu.
dar, din cate stiu, daca facultatea nu era acreditata, pentru validarea studiilor trebuia sa fi sustinut examenul de licenta la o facultate de stat.
daca ati sustinut examenul al facultatea unde ati studiat, si ea nu era acreditata...din pacate nu veti avea o diploma recunoscuta.

Ultima modificare: Vineri, 13 Aprilie 2012
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare diploma de licenta de la universitatea spiru haret Nimi Nimi Buna ziua, Sunt absolvent al Facultatii de Drept si Administratie Publica din Bucuresti,specializarea Drept,din cadrul Universitatii Spiru Haret,durata ... (vezi toată discuția)
Diploma de licenta - valabila sau nu in cazul dat? adriadna adriadna Buna seara,as dori sa va prezint urmatorul caz, si daca cineva poate raspunde, va rog frumos,,astept: Am sustinut examenul de licenta in iulie 2009, la univ ... (vezi toată discuția)
Pot fi promovata la studii superioare crimea crimea Lucrez in administratia locala si anul acesta adica 2009 am terminat facultatea respectiv Universitatea Spiru Haret specializarea contabilitate informatica ... (vezi toată discuția)