Va rog sa ma ajutati intr-o speta:
-pe un titlu de proprietate au fost trecuti 3 mostenitori in loc de 4.
Trebuie deschisa actiune de constatare a nulitatii titlului de proprietate ?
Ce temei juridic as putea invoca in virtutea noului cod civil?
Multumesc!
Daca al patrulea mostenitor nu a formulat cerere de reconstituire a dreptului de proprietate in baza legii 18/1991, alaturi de ceilalti trei, nu are cum sa fie inscris pe titlu, nici chiar prin actiune in instanta. Daca a fost omis din eroare, se poate introduce o actiune pentru modificarea titlului de proprietate prin corectarea erorii materiale, in baza legii 18/1991.
Daca al patrulea mostenitor sau mostenitorii sai nu au formulat cerere de reconstituire a dreptului de proprietate alaturi de celialti trei, instanta va respinge aproape sigur actiunea, chiar daca este introdusa de una din persoanele inscrise deja in titlul de proprietate. Conditia ceruta de legea 18/1991 pentru ca o persoana sa fie inscrisa in titlul de proprietate este sa fi formulat cerere in termenul legal. Mai bine cei trei mostenitori cedeaza celui de-al patrulea (descendentilor sai), in mod voluntar, o parte din terenul inscris in titlul de proprietate, la notar. Parerea mea este ca pierdeti vremea prin instanta.
La deschiderea succesiunii,cel mort trebuia sa fie reprezentat de catre descendentii sai sau copiii fratilor,dupa caz.
Pentru domnii avocati: nu inteleg Art. 966 (2): In limitele prevazute la alin. (1) si daca sunt indeplinite conditiile prevazute la art. 967, reprezentarea opereaza in toate cazurile, fara a deosebi dupa cum reprezentantii sunt rude de acelasi grad ori de grade diferite in raport cu defunctul.
Ce inseamna asta,ca pot veni si copiii si nepotii (dupa frati ai) defunctului? In cazul reprezentarii succesorale,nu se face nicio diferenta intre reprezentanti? Adica nu au prioritate la mostenire copiii defunctului in fata verisorilor lor?