avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala - amenda si permis retinut - ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala - amenda si permis retinut - ce sanse am?

Buna ziua!
In urma cu 4 zile am depasit o masina cu Scoala , la iesirea dintr-o curba semnalizata cu un singur panou pentru curbe periculoase.

Panouri succesive pentru curbe periculoase
Se amplaseaza în curbe cu raza sub 100 m în zona exterioara a acestora. Se instaleaza un numar minim de 3 panouri pe exteriorul curbei, succesiv, de la intrarea pâna la iesirea din curba, cu vârfurile sagetilor îndreptate în directia curbei. Aceste panouri scot în evidenta periculozitatea locului de aceea toate manevrele sunt interzise obligând si la reducerea vitezei.

Am fost oprit la aprox 50m dupa ce am efectuat depasirea de un echipaj de politie (se aflau deja acolo,a nu se intelege ca veneau din spatele meu). Dupa verificarea de rutina a actelor + trusa,stingator,triunghiuri + atitudine de pe cal din partea agentului constatator ,mi s-a spus sa astept la masina intocmirea procesului.
Rezultat: Amenda pentru centura (140 ron),amenda pentru depasire in curba(280 ron), retinerea permisului pt 30 de zile cu dovada de circulatie pt 15 zile. Total amenzi = 420 ron cu posibilitatea de a plati 210 in 48h.

Am refuzat semnarea PV. Agentul a oprit un alt sofer care a semnat ca martor ca eu refuz semnarea PV (martor care a insistat sa ofere echipajului 4 portocale,asta fiind mai putin relevant)

Mentionez ca echipajul era format din 3 pers (2 barbati si o femeie),iar eu eram in masina tot cu inca 2 pers. Era un Logan standard,pozitionat cu spatele spre curba unde se presupune ca am efectuat o manevra interzisa.
Nu am fost filmat,si nici nu s-a cerut parerea altor participanti la trafic care ar fi putut confirma sau infirma parerea agentului.
Mentionez deasemenea ca dupa ce mi-a fost inmanata dovada,l-am intrebat politicos pe agent care-i este numele pt ca doream sa-mi notez. Raspunsul a fost foarte flegmatic si a sunat asa: "M-am prezentat la inceput....la revedere" urcand astfel in masina.

Intentionez sa contest acest PV,si doresc sa va intreb care e procedura prin care pot face acest lucru,ce costuri implica toata "distractia" si care sunt sansele pt un deznodamand favorabil mie.

Va multumesc anticipat!!
asculta sfatul lui @pellyx31. nu poti faci o plangere ptr motivul "indicatorul ptr curba din cate am inteles eu, nu este tocmai corect montat". tocmai faptul ca in curba respectiva nu este f clar, nici indicatorul si nici indicatorul, politistii profita si se "aseaza" in astfel de locuri stiind ca soferii incalca in mod frecvent regulile in acea zona. sa iti dau o situatie asemanatoare, la iesirea din mun Tulcea este o portiune de dealuri cu multe curbe in jur de vreo 6 km. ptr ca in zona respectiva au avut loc multe accidente au pus 50 km/h toata zona pana la iesirea de pe un pod. 6 km cu 50 km/h iti inchipui ce inseamna, asa ca pe zona aia in permanenta este radar, nu prea ai cum sa il vezi din cauza curbelor, asa ca tot mergi cu 60, 70. au clienti permanenti. asa -i si cu curba aia. nemarcata, fara indicatoare clare, o calci cand iesi din curba si ai surpriza unor politai care te asteapta cu bratele deschise. pv il contesti in 15 zile, eu zic sa te duci sa faci ceva poze cu curba, cu indicatorul, sa iti sustii cauza. eu am pierdut 2 procese ptr ca nu am putut dovedi contrariul, adica nu am avut " probe"/ asa ca mi-am luat un aparat foto profesional si o camera video ca in cazul unui incident nefericit sa ma apuc sa "strang" probe ptr un eventual proces. repet, daca ai timp de pierdut prin tribunale, bani de dat pe la avocati, ptr o luna nu se merita. doar daca nu ai ce face. eu m-am lasat de "sportul " asta, e greu sa lupti cu "sistemul".
Nici nu intentionez sa fac o contestatie ptr motivul "indicatorul ptr curba din cate am inteles eu, nu este tocmai corect montat"

Daca formulez o contestatie,aceasta va fi pt ca eu consider ca realitatea nu a corespuns cu ceea ce agentul a notat in PV.
Salut Bogdan
In legatura cu plangerea ,
trebuie mai intai sa verifici daca PVC-ul este legal intocmit , adica numele tau , al agentului constatator , este notat corect , fapta , data si locul sunt corect mentionate . Deasemenea daca nu l-ai semnat trebuie sa fie semnatura unui martor si numele citet al acestuia care trebuia sa fi vazut fapta mentionata in PVC . In caz contrar conform art 17 OUG 2 , PVC-ul este nul , si poti invoca nulitatea acestuia in plangere , fara sa mai ai nevoie de alte motive.
In ce priveste motivarea in drept a plangerii , este suficient safaci referire la ORDONANTA nr. 2 din 12 iulie 2001 – actualizata la 27 aprilie 2007 ..
Ai grija sa ai o exprimare simpla , concisa , dar PRECISA .
Nu intra in amanunte irelevante , nu te repeta nici balbai .Evita sa faci afirmatii care nu le poti dovedi .
Mult succeas.
Am avut 2 infatisari in instanta pana in acest moment.
La prima s-au stabilit datele problemei,la a doua am citat-o pe sotia mea ca si martor si urmeaza o a treia infatisare din cauza faptului ca la primele doua,martorul asistent (semnatar) nu s-a prezentat. A primit astfel mandat de aducere (a fost citat de catre politie).
In decembrie sper ca se finalizeaza(pozitiv)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat 30 zile sau 3 luni Stefany1980 Stefany1980 Buna ziua. În ziua de sâmbătă 27 feb. 2010, mă deplasam împreună cu 3 membri ai familiei, pe un D E (drum pe care mă deplasez destul de des şi pe ... (vezi toată discuția)
Ajutor solutionare contestatie depasire pe linie intrerupta holograma holograma Va rog sa ma ajutati in solutionarea unei contestatii impotriva unui proces-verbal de contraventie in care sunt victima unui abuz din partea agentului de ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei/ordonantei de neincepere urmarire penala? dumitreldd dumitreldd Pe scurt: In luna 07.2012 am fost oprit de un echipaj al Politiei Rutiere Braila pe un drum care era situat in afara orasului Braila (la data respectiva). Eu ... (vezi toată discuția)