avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Roti blocate pentru parcare neregulamentara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Roti blocate pentru parcare neregulamentara

Buna ziua! Sotului meu i s-au blocat rotile de la masina pentru parcare neregulamentara. Intentioneaza sa dea in judecata firma. Intrebarea mea este daca poate solicita ca in caz de castig, suma platita pentru deblocare sa fie actualizata cu dobanda legala? Sau in materie contraventionala nu se aplica dobanzile legale? Dar actualizarea cu indicele de inflatie poate fi solicitata, sau nu merita, la suma de 50 lei?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 17:31, 12 Aprilie 2012
Suma se restituie in mod evident daca domnul castiga procesul. Dobanzi puteti solicita doar daca suma in litigiu este de natura salariala sau fiscala ori sunteti intr-un litigiu comercial. In cazul dumneavoastra cred ca instanta va respinge plata de dobanzi sau asmenea.

P.S. Cred ca drumurile pana la judecatorie fac mai mult decat suma in litigiu deci nu se merita.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2012
giv, utilizator
Va trebui sa faca si proba ca a parcat regulamentar ...
Multumesc! Nu pentru bani ii dam in judecata, ci pentru ca blocarea rotilor de catre o firma privata este un abuz. Daca amenda ar fi fost emisa de politie, asa cum prevede legea, nu am fi avut nimic de contestat.
Exista un proiect de lege cu privire la ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar. Sa speram ca va fi si adoptat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare centru comercial dragoshz dragoshz Buna ziua, Va adresez urmatoarea intrebare: In incinta magazinului kaufland exista o parcare cu acces liber( nu exista bariere). In baza carui temei ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala politia locala Maria-Criss Maria-Criss Bun seara, Va rog sa ma ajutati cu informatii privind urmatoarea situatie: Am primit in Sinaia o amenda contraventionala pt oprire intr-un loc nepermis ... (vezi toată discuția)
Blocare roti ilegala iriholo iriholo Buna ziua. Am patit o situatie neplacutaca si multi alti cetateni din Romania. Mergan =d la Lidl sa mi fac zumparaturile pe fuga ca de obicei, am cazut prada ... (vezi toată discuția)