avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prima Casa - 2 situatii: vanzare locuinta sau dare in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prima Casa - 2 situatii: vanzare locuinta sau dare in chirie

Buna ziua.

1. Daca am achizitionat o garsoniera prin programul Prima Casa si in 2 ani salariul e mai mare, apare un copil etc. si constat ca trebuie o locuinta mai spatioasa hotarand achizitionarea unui apartament. Se poate face asta in cadrul programului? In ce conditii? Poate sa preia ratele cumparatorul? Sau trebuie vandut si cu banii respectivi achit imprumutul?

2. Daca sunt nevoit sa plec in strainatate pentru un loc de munca pot sa dau in chirie locuinta?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 18:03, 11 Aprilie 2012
conform OUG 60/2009, completata si modificata prin OUG 33/2011
1. „se obliga sa nu instraineze locuinta achizitionata in primii cinci ani de la data dobandirii. Dupa expirarea acestui termen, in cazul preluarii contractului de credit de catre un tert, acesta trebuie sa intruneasca criteriile de eligibilitate ale beneficiarilor Programului”

Nu puteti apela la acelasi program, e vorba de PRIMA casă

2. Da, puteti inchiria apartamentul.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Finantari tineri casatoriti DanielaMihaela DanielaMihaela Banuiesc ca asta e vesnica intrebare a tinerilor casatoriti : exista vre-un ajutor din partea primariilor sau vre-un program de finantare europeana pentru ... (vezi toată discuția)
Pot vinde un apartament achizitionat prin credit? mircea_thegreek mircea_thegreek imi puteti spune, va rog, daca pot vinde apartamentul achizitionat in 2012, prin credit prima casa si achitat dupa circa 4 luni? stiu ca exista o restrictie de ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cumparat prin prima casa AlexandruSandu AlexandruSandu Buna Ziua, Ati putea, va rog sa imi spuneti daca pot sa vand un apartament achizitionat prin programul prima casa (2010) dupa un an de la cumparare. Din ... (vezi toată discuția)