avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Achizitie utilaj pe firma de la persoana fizica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Achizitie utilaj pe firma de la persoana fizica

Buna ziua, am si eu o dilema. Am o societatea ce doreste sa achizitioneze un utilaj, un buldoexcavator de la o persoana fizica in valoare de 22.000 eur. Se poate face plata utilajului in rate? Sa zicem 4500 lei in fiecare luna? Este suficient contractul de vanzare - cumparare al utilajului sau vanzatorul tb sa imi de-a si un alt act al utilajului?
va multumesc.:(
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 18:02, 11 Aprilie 2012
Fiind vorba de o achizitie de la o persoana fizica plata se poate efectua in numerar in orice conditii, fie in rate, fie integral la cumparare sau la o data convenita de comun acord. Ar fi bine ca actul de vanzare - cumparare sa il intocmiti la un notariat si sa primiti de la vanzator si alte acte ale utilajului care va vor fi necesare la inmatricularea la Primarie.
daca folosesc utilajul decat in interiorul fabricii mai este necesara inmatricularea la Primarie? din pacate vanzatorul nu mai are acte. :(
Daca aveti garantia ca acest utilaj nu va iesi niciodata pe poarta fabricii, nu ar fi necesara inmatricularea la Primarie. Taxa pentru mijloace de transport lente se aplica in cazul deplasarii in interiorul localitatii, sau pe alte drumuri publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana fizica poate cumpara un utilaj? macrcela1 macrcela1 Buna ziua, As vrea sa stiu daca pot achizitiona prin cumparare un buldoexacavator de la o firma, necesar unor lucrari de canalizare, si apoi sa il vand unei ... (vezi toată discuția)
Inscriere buldoexcavator macrcela1 macrcela1 Buna seara, Sunt persoana fizica si am cumparat un buldoexcavator cu scopul de al vinde unei firme (este a fiului meu, are firma de constructii si este la ... (vezi toată discuția)
Achizitie utilaje de la o persoana fizica dianap12 dianap12 Am o societate de confetii si am umparat de la o persoana fizica un utilaj second-hand. Nu am facut atunci nici un act cu d-na respectiva. As vrea sa ... (vezi toată discuția)