avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale neglijarea inchiderii societatii dupa perioada de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

neglijarea inchiderii societatii dupa perioada de suspendare

buna ziua,

Am un SRL suspendat 3 ani . Pe 01.05.2012 se implinesc cei 3 ani . Nu are datorii .Vreau sa o dizolv dar fara sa cheltui bani .
Va fi trimisa spre dizolvare de catre Registrul Comertului ?
Voi primi vreo amenda ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristina_Boanta , utilizator 09:59, 19 Iunie 2012
Ideal ar fi sa radiati societatea fara numire de lichidator in conformitate cu art. 235 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale republicata. Mai bine va lipsiti acum de 500 sau 600 de roni decat sa aveti complicatii pentru mau tarziu. Detalii aici: [ link extern ]
multumesc, am gasit pe site-ul inchiderefirma.ro urmatoarele 3 variante :

''Aveti trei posibilitati:
1. sa gasiti o persoana care doreste o societate cu vechime si sa o preia.
2. sa faceti dizolvare voluntara, caz in care trebuie sa fiti la zi cu declaratiile, sa aveti datoriile catre stat platite si sa nu aveti datorii catre terti.
3. sa o neglijati si sa fie trimisa spre dizolvare de catre Registrul Comertului:
“La cererea oricarei persoane interesate, precum si a Oficiului National al Registrului Comertului, tribunalul va putea pronunta dizolvarea societatii in cazurile in care:
a) societatea nu mai are organe statutare sau acestea nu se mai pot intruni;
b) societatea nu a depus, in cel mult 6 luni de la expirarea termenelor legale, situatiile financiare anuale sau alte acte care, potrivit legii, se depun la oficiul registrului comertului;
c) societatea si-a incetat activitatea, nu are sediul social cunoscut ori nu indeplineste conditiile referitoare la sediul social sau asociatii au disparut ori nu au domiciliul cunoscut sau resedinta cunoscuta;
d) societatea nu si-a completat capitalul social, in conditiile legii''

Practic indeplinesc conditiile de la punctul 3. Eu nici nu sunt in tara si chiar nu vin pentru asta . Acum vreau sa stiu in mod cert daca voi primi vreo amenda daca nu duc situatia financiara, astfel ORC fiind nevoit sa procedeze la dizolvare.

Multumesc
nu este o varianta tocmai fericita pt.ca bilantul nu se mai depune la registrul comertului. In orice caz dizolvarea din oficiu de catre Registrul Comertului este o procedura care poate dura si 2-3 ani.
Cea mai buna varianta este dizolvarea voluntara si lichidarea conform art. 235 din legea 31/1990, mai ales ca acum nu aveti datorii...
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2012
Cristina_Boanta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radierea unei societati comerciale ContSters152796 ContSters152796 In cat timp se radiaza de drept o societate comerciala, daca nu am activitate economica? (vezi toată discuția)
Dizolvare societae ContSters168570 ContSters168570 In cazul nedepunerii bilanutului am inteles ca se dizolva societatea.Care sunt pasii urmatori?Se va desemna un lichidator?Care sunt taxele pt acest lichidator ... (vezi toată discuția)
Terminare contract sediu social dorelushu dorelushu Buna seara. Ce se intampla cu o firma careia ii expira contractul unde are sediul social si nu mai am unde sa fac altul ? (vezi toată discuția)