avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale terminare contract sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

terminare contract sediu social

Buna seara. Ce se intampla cu o firma careia ii expira contractul unde are sediul social si nu mai am unde sa fac altul ?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 20:42, 4 Decembrie 2011
trebuie sa gasiti un alt sediu social, altfel veti intampina greutati, inclusiv la fisc, unde vor refuza sa va primeasca declaratiile( am avut un caz similar in Ilfov).
Pana la organul fiscal Registrul Comertului va solicita in instanta dizolvarea societatii pe motiv ca sediul social este expirat. Registrul Comertului va initia o actiune in instanta prin care va cere dizolvarea societatii pentru acest motiv. Daca pe parcursul actiunii nu rezolvati aceasta problema judecatorul se va pronunta asupra dizolvarii in temeiul art. 237 alin. 1 lit. c) din legea 31 / 1990, respectiv societatea nu are sediul social cunoscut ori nu indeplineste conditiile referitoare la sediul social.
Multumesc lucian.Sincer, eu asta urmaresc, dizolvarea .mai am contract cu sediul pana la anul si nu mai vreau sa tin firma.Daca am ceva datorii ( forfetarul de anul trecut sau cand a fost), ce se intampla cu el ?
Daca doriti dizolvarea societatii, presupun si radierea ei din Registrul Comertului de ce nu procedati pe calea cea mai simpla, sub imperiul legii 31 din 1990, prin dizolvare - lichidare voluntara?
Daca aveti datorii, nu se va putea radia societatea decat dupa plata lor, deoarece prin dizolvarea - lichidare voluntara trebuie sa depuneti certificatul de atestare fiscala prin care se dovedeste ca societatea nu are datorii la bugetul de stat.
Daca lasati dizolvarea la latitudinea instantei organul fiscal va face toate demersurile pentru recuperarea creantei.

Stiu ca va face,dar fiind SRL , de unde isi poate recupera datoriile, firma fiind pe minus si neavand active...nimic... nimic...?

Alte discuții în legătură

Dizolvare/radiere srl alext alext Doresc radierea unui SRL cu asociat unic, fara lichidator. Eu sunt asociat unic si administrator. Are sediul expirat din 4 iunie 2007 si are bilantul anual ... (vezi toată discuția)
Firma dizolvata de catre camera de comert kikirika kikirika Daca am sentinta ca firma e dizolvata ,mai trebuie sa depun declaratii la finante? Dizolvata nu inseamna ca nu mai exista? Cind firma e dizolvata ce se ... (vezi toată discuția)
Radiere societate comerciala cluj_06 cluj_06 Dorim radierea unei S. Com. Este posibila radierea de catre Registrul Comertului a unei Societati Comerciale daca nu a depus bilantul in 3 ani la rand, exista ... (vezi toată discuția)