avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare/Radiere SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare/Radiere SRL

Doresc radierea unui SRL cu asociat unic, fara lichidator.
Eu sunt asociat unic si administrator.
Are sediul expirat din 4 iunie 2007 si are bilantul anual nedepus la Registrul Comertului pe 2005 si 2006 .
Mandatul Administratorului mai are un an pana la expirare.

Sunt interesat de orice metoda prin care as putea sa nu folosesc lichidator. Am aflat ca au onorarii piperate.

Faptul ca are sediu expirat ar putea fi motiv pentru radiere din oficiu. Nu cunosc daca in acest caz este nevoie de lichidator si de asemeni cum as putea sa urgentez procedura.

Sper ca ma puteti ajuta in vre-un fel in aceasta problema.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: kiltox , utilizator 21:31, 16 Iunie 2007
Potrivit art.. 237 lit. c din Legea nr. 31/1990, orice persoana interesata poate solicita tribunalului dizolvarea unei societati comerciale motivat de expirarea doveziii privind detinerea sediului social. In situatia admiterii cererii hotararea de dizolvare emisa de tribunal se comunica registrului comertului in vederea inscrierii.
Timp de 6 luni de la ramanerea irevocabila a hotararii, orice presoana interesata (fata de care societatea are datorii, de ex.) poate solicita judecatorului delegat la registrul comertului desemnarea unui lichidator. Doar daca in acest termen nu se solicita desemnarea unui lichidator , registrul comertului urmeaza a radia din oficiu persoana juridica in cauza. Solutia cu sediul expirat nu te avantajeaza intrucat presupune formularea de catre o persoana interesata (nu asociatul sau administratorul societatii) a unei actiuni in instanta.
Cea mai avantajoasa ar fi cea cu nedepunerea situatiilor financiare, caz in care Oficiul Registrului Comertului urmeaza sa solicite instantei pronuntarea dizolvarii societatii.
Dar, ca si in cazul sediului expirat, in situatia existentei unor datorii, in termen de 6 luni de la ramanerea irevocabila a hotararii de dizolvare se poate solicita de catre persoanele interesate desemnarea unui lichidator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate comerciala activa sau inchisa? sbgkd sbgkd Buna... Detin o societate comerciala din 1995,in anul 1998 a-m depus o cerere la finante ptr. inchidere temporara,ulterior a aparut problema cu marirea ... (vezi toată discuția)
Dizolvare s.r.l. prin sentinta jud. ptr. nedepunere bilant. michnea mirel michnea mirel :(Dacă nu fac recurs în 30 de zile, ce se va întâmpla? cine suportă cheltuielile de judecată ? cât costă toate astea? (vezi toată discuția)
Intabulare teren IOAN EUGEN IERCOSAN IOAN EUGEN IERCOSAN buna, va rog sa ma sprijiniti in gasirea unei solutii la problema pe care o am: - in 2004 , firma cumpara un teren extravilan(2 parcele separate) cu ... (vezi toată discuția)