avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandire permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandire permis

Cum se poate lua inapoi permisul de conducere, dupa scurgerea perioadei de un an de la data procesului?Permisul mi-a fost luat in 2004, pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolicei, fara accident sau alte inidente.
Am avut procesul anul trecut in toamna, un an cu suspendarea executarii pedepsei, si acum mi-ar placea sa stiu care sunt pasii legali pentru obtinerea permisulu de conducere retinut?
Fiind luat in 2004, mai dau examen?Cum trebuie sa procedez avand in vedere faptul ca in hotararea instantei nu exista nimic care sa spuna ca permisul mi-a fost anulat.
Va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: ContSters56628 , utilizator 23:35, 25 Martie 2009
din cate stiu eu trebuie sa faci din nou scoala de soferi: curs de legislatie,analize,pshilologicul,ore de condus doar daca vrei si pe urma sa dai examenul pt. redobandire.din moment ce ai facut o infractiune de circulare confor O.U.G 195/2002 permisul se anuleaza.de ce a durat asa mult procesul?
Atentie, in art. 116 alin.(1) lit.b) din OUG 195/2002 este vorba de 1 an de la data ramanerii definitve a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei.
In alin.(3) al aceluiasi articol se precizeaza clar ca persoana al carei permis de conducere a fost anulat se poate prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere numai daca face dovada ca...
In concluzie rezulta ca va trebui sa te prezinti la un nou examen cu tot ceea ce presupune acest examen. Bafta
Av. Adrian Posdarie
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
DE CE A DURAT ASA MULT?Chiar nu stiu.Prostia a doua dupa fapta a fost ca nu am cerut un avocat.Asteptam sa ma sune, mai trebuie una, mai trebuie alta.Cam asa a fost.SI IN TIMP,zilele si lunile s-au strans.Asta este.Acum sa vad cum pot sa iau inapoi permisul
Credeam ca pot sa ma incadrez la asta:

Articolul 106 se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Art. 106. - (1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:
a) când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
b) când fapta a fost urmărită ca infracţiune prevăzută de prezenta ordonanţă de urgenţă, iar instanţa de judecată sau procurorul a dispus înlocuirea răspunderii penale cu una dintre sancţiunile cu caracter administrativ prevăzute la art. 91 din Codul penal;
c) când a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conform art. 104.

Si totusi pasii de urmat sunt?...
Repet, in hotararea instantei care este:

În baza art. 87 al.1 din O.U.G.nr. 195/2002 condamnă pe inculpatul , la un an închisoare. În baza art. 81 C.p. suspendă condiţionat executarea pedepsei pe un termen de încercare de 3 ani, stabilit conform art. 82 C.p. Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 83 C.p. În baza art. 191 al 1 C.p.p, obligă inculpatul la 600 RON cheltuieli judiciare către stat Cu apel în termen de 10 zile de la pronunţare. etc,etc

Si ma uit la art.87care spune:

Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

Nu scrie nimic de anulare. Sunt in ceata.
Ultima modificare: Marți, 2 Decembrie 2008
Jean Valjean, utilizator
asta cu termenul de incercare ce inseamna ca numa dupa 3 ani mai ai dreptul sa faci scoala de sofer sau poti dupa un an de la ramanerea definitiva a sentintei.Jean Valjean daca nu te superi ce alcoolemie ai avut si daca ai cerut o recalculare?
Permisul dvs. a fost anulat.
Mai dati o data examen, asa cum a spus dl. avocat mai sus.

Alte discuții în legătură

Redobandire permis auto anulat alexalecsandru alexalecsandru In cazul in care mi-a fost anulat permisul auto si hotararea definitiva arata ca mai jos, pot sa dau examenul pt obtinerea unui nou permis dupa un an sau dupa ... (vezi toată discuția)
Suspendarea conditionata a executarii pedepsei - cand pot obtine permisul? Pherry Pherry Buna ziua, As dori sa stiu cum se traduce: [u] [...] dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 3 (trei) ani şi ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare, redobandire permis lepadatunelu lepadatunelu buna . va rog sa ma ajutati privind redobandirea permisului de conducere, azi am primit condamnarea de un an cu suspendare privind conducerea unui autovehicul ... (vezi toată discuția)