avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Suspendarea conditionata a executarii pedepsei - cand ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Suspendarea conditionata a executarii pedepsei - cand pot obtine permisul?

Buna ziua,
As dori sa stiu cum se traduce: [...] dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 3 (trei) ani şi 2 (două) luni, stabilit în condiţiile art.82 C.pen. din 1968. [...] , intr-un proces penal avand ca subiect, conducerea pe drumurile publice avand o alcoolemie de peste 0,80?
S-a anulat permisul? Trebuie sa astept cumva 3 ani si doua luni pentru a putea obtine din nou un permis, sau 1 an si doua luni cat este indicat la pedeapsa principala?
As dori sa stiu acest lucru pentru a ma putea decide daca merita sau nu sa fac apel. Multumesc anticipat.

Aici este solutionarea:

Solutia pe scurt: În temeiul art. 87 alin. 1 din OUG 195/2002 cu aplicarea art. 5 C.pen. şi art. 396 alin. 10 C.proc.pen. condamnă pe inculpatul [...] , de cetăţenie română, studii superioare, de ocupaţie inginer la [...], fără antecedente penale, la pedeapsa de 1 (un) an şi 2 (două) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. În temeiul art. 71 alin. 1 C.pen. din 1968 aplică inculpatului pedeapsa accesorie constând în interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a doua şi lit. b C.pen. din 1968 pe durata executării pedepsei principale.
În baza art.81 C.pen. din 1968 cu aplicarea art. 5 C.pen., dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 3 (trei) ani şi 2 (două) luni, stabilit în condiţiile art.82 C.pen. din 1968. În temeiul art. 71 alin. 5 C.pen. din 1968 suspendă executarea pedepselor accesorii aplicate pe durata suspendării executării pedepsei principale. Atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 83 C.pen. din 1968 privind cazurile de revocare a beneficiului suspendării condiţionate în cazul săvârşirii de noi infracţiuni. În baza art. 274 alin. 1 C.pen., obligă inculpatul la plata sumei de 450 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din data de 08 octombrie 2014.

Cel mai recent răspuns: Pherry , utilizator 07:28, 17 Octombrie 2014
deci: Sunteti condamnat la 1 an si 2 luni inchisoare. Inchisoarea este suspendata pe un termen de incercare de 3 ani si 2 luni(pedeapsa + 2 ani ).In mod normal se anuleaza permisul . Acest aspect trebuie mentionat in hotararea penala. Daca se anuleaza permisul, se poate da din nou pentru permis (scoala de soferi + examen) in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii.
In privinta permisului de conducere, acesta se anuleaza ca efect al condamnarii printr-o hotarare judecatoreasca definitiva pentru savarsirea infractiunii prev de art 87.al.1 din Oug.195/2002 ( in cazul dvs.), prin urmare niciodata instanta nu va dispune prin hotarare anularea permisului - in acest sens disp.art 114 al.1 litb) din aceeasi ordonanta sunt lamuritoare.
Va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii defintive a hotararii de condamnare. conform disp.art.116 al. 1 lit.b) din Oug.195/2002.
Nu este necesar sa urmati din nou cursurile unei scoli de soferi.
Aveti aici detalii in acest sens:
www.avocatnet.ro/content/art...
@ simonette12
Multumesc!
Mi-ati furnizat toate informatiile de care aveam nevoie. :thumbup:

Editat de moderator simonette12- motiv pct.2.8 din Regulament

Ultima modificare: Vineri, 17 Octombrie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa_mi explicati si mie ce inseamna?aduce sau nu anularea permisului? si dac da ce pe durata? mihaidutu84 mihaidutu84 Ora estimata: 08:30 Complet: C5 (fost C 2B) - penal Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În baza art. 85 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002 privind ... (vezi toată discuția)
Doresc si eu sa stiu ce"insemna "... si daca mai pot recupera permisul de conducere ??? inteu87 inteu87 Solutie: În baza art.3201 alin.4 Cod procedură penală - admite cererea formulată de către inculpat ...... la 6 (şase) luni închisoare pentru ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto anulat alexalecsandru alexalecsandru In cazul in care mi-a fost anulat permisul auto si hotararea definitiva arata ca mai jos, pot sa dau examenul pt obtinerea unui nou permis dupa un an sau dupa ... (vezi toată discuția)