avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandire permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandire permis

Cum se poate lua inapoi permisul de conducere, dupa scurgerea perioadei de un an de la data procesului?Permisul mi-a fost luat in 2004, pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolicei, fara accident sau alte inidente.
Am avut procesul anul trecut in toamna, un an cu suspendarea executarii pedepsei, si acum mi-ar placea sa stiu care sunt pasii legali pentru obtinerea permisulu de conducere retinut?
Fiind luat in 2004, mai dau examen?Cum trebuie sa procedez avand in vedere faptul ca in hotararea instantei nu exista nimic care sa spuna ca permisul mi-a fost anulat.
Va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: ContSters56628 , utilizator 23:35, 25 Martie 2009
poti sa dai din nou examen pentru redobandire permis dupa ce trece un an de la ramanerea definitiva a deciziei judecatoresti.
buna ziua! am o intrebare daca se poate, va rog...
Flavy23FLA a scris:

buna ziua,
am si eu o mare rugaminte la dvs:
Cum pot redobandi permisul de conducere dupa ce acesta mia fost anulat ca urmare a infractiunii de a conduce cu o alcoolemie peste limita legala(1.05 in sange)...mentionez ca am fost condamnat la un an inchisoare cu suspendare si 2 ani de incercare hotararea judecatoreasca ramanand definitiva...
as dori si eu sa stiu ce acte imi trebuie si cui tre sa ma adresez pt acestea...
VA MULTUMESC ANTICIPAT.


Pentru obtinerea unui nou permis va trebui mai intai sa cititi cu atentie si sa invatati chiar OUG 195 si Regulamentul aferent. Va recomand sa incepeti cu art 116 din OUG 195. Actele necesare vi le vor comunica cei de la Scoala de Soferi unde va trebui sa urmati cursurile de legislatie. Va recomand si [ link extern ] /
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2009
ContSters56628, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis auto anulat alexalecsandru alexalecsandru In cazul in care mi-a fost anulat permisul auto si hotararea definitiva arata ca mai jos, pot sa dau examenul pt obtinerea unui nou permis dupa un an sau dupa ... (vezi toată discuția)
Suspendarea conditionata a executarii pedepsei - cand pot obtine permisul? Pherry Pherry Buna ziua, As dori sa stiu cum se traduce: [u] [...] dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 3 (trei) ani şi ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare, redobandire permis lepadatunelu lepadatunelu buna . va rog sa ma ajutati privind redobandirea permisului de conducere, azi am primit condamnarea de un an cu suspendare privind conducerea unui autovehicul ... (vezi toată discuția)