avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandire permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandire permis

Cum se poate lua inapoi permisul de conducere, dupa scurgerea perioadei de un an de la data procesului?Permisul mi-a fost luat in 2004, pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolicei, fara accident sau alte inidente.
Am avut procesul anul trecut in toamna, un an cu suspendarea executarii pedepsei, si acum mi-ar placea sa stiu care sunt pasii legali pentru obtinerea permisulu de conducere retinut?
Fiind luat in 2004, mai dau examen?Cum trebuie sa procedez avand in vedere faptul ca in hotararea instantei nu exista nimic care sa spuna ca permisul mi-a fost anulat.
Va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: ContSters56628 , utilizator 23:35, 25 Martie 2009
0,84 in aer, 1,5 in sange.
La recalculare nu mai tin minte valorile, oricum eram pe panta descendenta dar nu sub 0,8.
Cei trei ani sunt termenul in care daca mai produc o fapta de natura penala, pedeapsa se executa, asa cred.Dupa cei trei ani pot sa cer reabilitarea, adica sa nu mai am cazier.
De asta intrebam aici ce si cum...permisul mi-a fost luat in alta lege, cand pentru al lua inapoi nu se dadea concurs de intrebari.Nu mi-ar parea rau sa dau examen, imi pare rau ca aveam si categoriile de profesionist si la alea chiar nu mai am nervi si timp sa ma inham sa invat.Dar, asta este.

O alta hotarare din acea zi :

În baza art.87 alin.1 din O.U.G. nr.195/2002 condamnă inculpatul la 1 an închisoare. În baza art.71 C.pen. interzice inculpatului drepturile prevăzute de art.64 alin.1 lit. a teza a II-a, b, c C.pen. (dreptul de a conduce autovehicule). În baza art.81alin.1 C.pen. dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o durată de 3 ani, termen de încercare calculat potrivit art.82 alin.1

La mine nu apare acest articol 71 si nici art. 64....

Ultima modificare: Miercuri, 3 Decembrie 2008
Jean Valjean, utilizator
Valjeane,
Art. 203 din Regulamentul de aplicare al OUG 195/2002 in alin.1 enumera cazurile in care se dispune anularea permisului de conducere si anume, in cazurile prevazute la art. 114 din OUG 195/2002. Dupe ce studiezi aceste articole, sigur vei intelege cum sta treaba cu anularea permisului. Bafta la urmatorul examen !
Av. Adrian Posdarie
Multumesc.
Nu sunt de meserie, de aceea intreb.Cred ca asta este boala romanilor: se pricep la toate.
Pot insa sa afirm ca am inteles, partial, cum este.Multumirile mele doamnei/domnisoarei si domnului avocat
Off topic...Aviz amatorilor, a aparut berea U.... fara alcool!
buna ziua,
am si eu o mare rugaminte la dvs:
Cum pot redobandi permisul de conducere dupa ce acesta mia fost anulat ca urmare a infractiunii de a conduce cu o alcoolemie peste limita legala(1.05 in sange)...mentionez ca am fost condamnat la un an inchisoare cu suspendare si 2 ani de incercare hotararea judecatoreasca ramanand definitiva...
as dori si eu sa stiu ce acte imi trebuie si cui tre sa ma adresez pt acestea...
VA MULTUMESC ANTICIPAT.
Am fost condamnat la 3luni la inchisoare cu suspendare si operioada de incercare de 2ani si 6 lunipentru accident pe fondul consumului de alcool. Accidentul nu s-a soldat cu victime.As vrea sa stiu cind pot sa imi iau permis de conducere ,in prealabil am primit de la politie o adresa in care imi comunica ca permisul a fost anulat

VA MULTUMESC!

Alte discuții în legătură

Redobandire permis auto anulat alexalecsandru alexalecsandru In cazul in care mi-a fost anulat permisul auto si hotararea definitiva arata ca mai jos, pot sa dau examenul pt obtinerea unui nou permis dupa un an sau dupa ... (vezi toată discuția)
Suspendarea conditionata a executarii pedepsei - cand pot obtine permisul? Pherry Pherry Buna ziua, As dori sa stiu cum se traduce: [u] [...] dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 3 (trei) ani şi ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare, redobandire permis lepadatunelu lepadatunelu buna . va rog sa ma ajutati privind redobandirea permisului de conducere, azi am primit condamnarea de un an cu suspendare privind conducerea unui autovehicul ... (vezi toată discuția)