avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... furt din bunurile comune care revin mostenitorilor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

furt din bunurile comune care revin mostenitorilor legali

Am o problema legata de succesiune,suntem 3 mostenitori , ultimul defunct nu a impartit el corect ce da , cui da si cat da , am depus actele partial si nu se poate face dezbaterea ca lipsesc actele care dovedesc proprietatile in original, in cauza titlurile de proprietate,au fost date la dos de catre cineva nu stiu in ce scop ...ca pana la urma le declaram pierdute si nu mai sunt valabile deci nu mai sunt de folos in nici un fel persoanei.Dar acum , ma confrunt cu o alta problema , inainte de a se face dezbaterea mostenirii si a cadea de comun acord cand impartim asa fel incat sa fim toti 3 de fata , unul dintre mostenitori a trimis respectiv pe sotul sau , care , a venit si a luat din bunurile defunctului fara sa astepte sa impartim corect si a luat cat a dorit el,este normal asa sa fure din ceea ce trebuie sa
Cel mai recent răspuns: caltoi , utilizator 21:32, 17 Aprilie 2012
Daca ati putea dovedi cine a ascuns/distrus acele acte ati putea incerca sa cereti nedemnitatea aceluia,in timp de un an de la data deschiderii mostenirii.
Legat de disparitia bunurilor,acela va avea obligatia sa le restituie,impreuna cu o cota parte aferenta acestora. Din ce stiu valoarea lor se va scadea din partea sa de mostenire.
Daca nu veti cadea de comun acord cu privire la impartirea mostenirii atunci veti fi nevoit sa actionati in instanta pentru a se efectua partajul de catre legiuitor.
Mie, sotul - care a "luat" de capu' lui ce-a vrut - imi pare ca ar cam putea fi acuzat de furt. Cat despre mostenitorul cu pricina - cititi art. 1119 din Noul cod civil.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Aprilie 2012
Mihaela Luminita VATAVU, Avocat
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul civil 1 oct. 2011 spiky spiky Bună ziua! Care sunt modificările aduse de noul cod civil (legea 287/2009) faţă de actualul cod civil in domeniul succesiunilor (mostenirilor)? Va ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire.. dollc3_anny dollc3_anny buna ziua..am si eu o intrebare..suntem doi copii la parinti ..un baiat care face in august 18 ani si eu care am 19..as dori sa stiu daca tata ar putea sa ne ... (vezi toată discuția)
Succesiune intre mama vitrega si copii vali_085 vali_085 Buna ziua! Doresc sa iau in ingrijire o batrana (nasa de botez) care are o garsoniera in Bucuresti. Aceasta doreste sa imi vanda fara contract de ... (vezi toată discuția)