avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme cu rovinieta auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme cu rovinieta auto

Subiect: Rovinieta pentru 3 axe in loc de 5 axe
Am cumparat de la un peco 3 roviniete cu valabilitate pe data de 1, 2, 3, aprilie 2012...si am mers cu certificatul de la capul tractor. Doamna de la ghiseu a completat tichetele mi-a dat sa verific daca datele sunt ok si sa semnez tichetul. Am verificat numarul si datele de valabilitate am semnat si am plecat. Am plecat in cursa de la Bistrita la Constanta. Deoarece am stat mai mult timp am depasit timpul de 3 zile cat erau valabile tichetele si la a patra zi mi-am mai cumparat o rovinieta pe data de 4 aprilie 2012. M-am dus la ghiseu la un alt peco si am mai cumparat o rovinieta pe o zi (4 aprilie), si doamna m-a intrebat daca am si remorca dupa cap?! I-am zis ca am si mi-a dat rovinieta pe 5 axe.
Atunci mi-am dat seama cand am vazut diferenta de pret ca pe celelalte 3 roviniete cumparate anterior erau trecute numai 3 axe. Cand m-am intors din cursa..am mers la Compania nationala de autostrazi si drumuri nationale...la Bistrita si am facut o sesizare explicand in ea cum ca am descoperit ca s-a luat rovinieta pe 3 axe si trebuie pe 5...si am mai cerut se trimita la firma de transport o modalitate de plata a diferentei de lei de la cea cu 3 axe la cea cu 5 axe.Acuma sigur ca de la Bistrita la Constanta in termen de 3 zile m-au inregistrat multe camere...si cred ca o sa vina o amenda mare la firma..dar vreau sa va intreb daca am procedat corect facand sesizarea asta dovedind ca nu am avut intentia sa fur statul si ca a fost o greseala pe care am vrut sa o indrept.
Acuma poate sa vina amenda sau poate sa nu vina mi-au explicat cei de la compania de drumuri si autostrazi...depinde cum o inregistrat camerele.....stiti voi alta modalitate sa indrept greseala...sau sa mai fac si altceva??!!
Astept orice sugestie si ajutor.

Cel mai recent răspuns: toyflo , utilizator 00:15, 21 Aprilie 2012
Deocamdata sa va linistiti, asta puteti face. Dumneavoastra v-ati dovedit buna credinta prin depunerea acelei sesizari. Asteptati sa vedeti daca va veni vreun proces verbal. E posibil ca sa nu fie probleme, poate nu vor face distinctia intre numarul de axe de care vorbiti.
sa speram ca nu o sa fie problema.......multumesc oricum

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

amenda rovinieta crival crival Buna seara. Am primit astazi 28.04.2017 o amenda de la CNAIR pentru ca in 08.11.2016 am fost surprins de o camera fixa de control a rovinietei circuland pe ... (vezi toată discuția)
Contestatie rovinieta persoana fizica leorot leorot Ieri conduceam auto proprietate personala dinspre Slatina spre Bucuresti. Exact la intrarea pe autostrada astepta pasnic un echipaj al politiei rutiere. si ... (vezi toată discuția)
Rovinieta in cazul vanzarii masinii elena cailean elena cailean buna ziua. am vandut ieri masina, pentru care aveam rovinieta pentru un an, cumparata acum o luna acum o luna, deci mai aveam inca mult de folosit acea taxa de ... (vezi toată discuția)