avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce acte trebuie sa contina dosarul de alocatie pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce acte trebuie sa contina dosarul de alocatie pentru cetatenii din afara Romaniei?

buna ziua.locuiesc in spania de cativa ani unde am si dat nastere celui de-al doilea copil.intrebarea mea ar fi:ce acte ar trebui sa contina dosarul pt cererea alocatiei pt bebele meu de 11 luni,alocatie care intentionam sa o cerem statului roman?aici,in spania, nu primim alocatie pt el.mi se vor da si banii din urma?va multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:29, 12 Aprilie 2012
Nu puteti beneficia de alocatia pentru copil daca acesta nu domiciliaza in România. Singura varianta este alocatia din Spania, care inteleg ca se da in functie de venituri.
lidl a scris:

buna ziua.locuiesc in spania de cativa ani unde am si dat nastere celui de-al doilea copil.intrebarea mea ar fi:ce acte ar trebui sa contina dosarul pt cererea alocatiei pt bebele meu de 11 luni,alocatie care intentionam sa o cerem statului roman?aici,in spania, nu primim alocatie pt el.mi se vor da si banii din urma?va multumesc anticipat pt raspuns.

am uitat sa mentionez ca bebelasul este cetatean roman.
Poate sa fie si cetatean roman si cetatean spaniol, alocatia se da rezidentilor din Romania.
Daca domiciliul copilului este in tara , atunci se poate obtine alocatia pentru acesta ... printre actele care ar trebui sa fie depuse, in acest caz, se mai solicita si o declaratie notariala din care sa rezulte ca minorul nu beneficiaza de alocatie de stat pe teritoriul statului unde s-a nascut, nu a fost institutionalizat, iar parintii se ocupa de cresterea si ingrijirea .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcriere certificat de nastere danyela_alm danyela_alm Buna ziua! Ma numesc Daniela si sunt rezident in Spania Am un bebelus de 9 luni care este cetatean spaniol avand in vedere ca tatal este cetatean spaniol(noi ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana ii bea1980 bea1980 Imi cer scuze pentru plagierea titlului,am citit un alt mesaj si vroiam cateva lamuriri;in cazul in care eu locuiesc impreuna cu copilul in Spania pot solicita ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat pentru copil roman nascut in strainatate dar care locuieste in prezent in tara sil73 sil73 Am doi copii pe care i-am nascut in strainatate, unul nascut in 2006, iar celalalt in 2011. In anul 2012 m-am intors in tara impreuna cu copii. Pana in ... (vezi toată discuția)