avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nu primesc alocatia de stat pentru copii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nu primesc alocatia de stat pentru copii

CE SE INTIMPLA DE NU PRIMESC ALOCATIA COPIILOR DE 10 LUNI?AM APELAT SI LA PROTECTIA COPILULUI SI LA PRIMARIA DIN COMUNA FARA NICI UN REZULTAT MA PUTETI AJUTA VA ROG?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:40, 30 Ianuarie 2018
1. Legea nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii spune:

Art. 6
(1) Stabilirea dreptului de alocatie de stat pentru copii se face pe baza cererii si a actelor din care rezulta indeplinirea conditiilor de acordare a acestui drept.
...
(4) Dreptul la alocatia de stat pentru copii se stabileste incepand cu luna urmatoare celei in care s-a nascut copilul, iar plata drepturilor se face incepand cu luna urmatoare depunerii cererii.
(5) In cazul in care cererea este inregistrata ulterior lunii in care s-a nascut copilul, plata alocatiei de stat pentru copii se poate face si pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni.
...

2. Actele necesare pentru primirea alocatiei de stat pentru copii trebuiau depuse la Primaria de care apartineti si trebuia sa primiti un numar de inregistrare.

3. - Ce inseamna ca ati apelat si la Primarie si la Protectia copilului fara nici un rezultat?
- Ce raspuns ati primit de la ei: actele sunt la ei sau nu sunt, de ce nu emit decizia pentru alocatia de stat? Trebuie sa va fi raspuns ceva.
buna dimineata revin cu citeva amanunte am uitat sa va spun citeva amanunte eu am fost arestat iar in acest timp copii mei au fost in grija surorii mele lua ia alocatia copiilor iar cind am venit eu am luat copii la mine cum era normal am schimbat actele pe numele meu asta fiind prin iunie 2011 iar de atunci nu a mai venit nici un ban nu inteleg de ce d_voastra ce parere aveti?va rog sa ma ajutati daca puteti.va multumesc...
Ce acte ati schimbat pe numele dvs ? ... este posibil ca DGASPC sa va fi respins cererea ... de asemenea, copii in grijia cui au fost dati mamei sau tatalui?
copii au fost la sora mea dupa cum am spus acum sint la mine tatal lor nu inteleg ce e asa complicat de inteles actele sint la DGASPC DIN IUNIE 2011 DAR NU VINE NICI UN RASPUNS NICI BANII NUMI POT DA SEAMA CE SE INTIMPLA CUM SA NUMI APROBE DGASPC CRESTEREA COPIILOR MEI CINE IA CRESCUT PINA ACUM NU EU 11 ANI
Eu v-am pus unele intrebari ca sa ne putem da seama de situatia faptica si nu pentru a va trage la raspundere .. Sesizati Ministerul Muncii cu privire la lipsa raspunsului de la DGASPC, la faptul ca nu ati primit alocatia de stat pentru copii cu toate ca ati depus actele din iunie 2011 ... incercati sa luati legatra cu cei de la DGASPC sa vedeti care este problema ...

Depuneti sesizarile in scris la cele doua institutii ..astfel incat sa aveti dovada raspunsului lor pentru o eventuala actiune in instanta.

Alte discuții în legătură

Alocație copii Katalin13 Katalin13 Copilul a fost născut în Italia și la 2 ani familie a revenit în țară nu are venituri nici în țară nici în Italia dar primăria spune că nu are ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat pentru un copil nascut in italia ParaschivMihai ParaschivMihai As vrea sa stiu daca sotia mea a născut in Italia dar le fac certificat de nastere on romania pot beneficia de acea alocatie de 200 de lei ??? Datimi un ... (vezi toată discuția)
Plata alocatiei de stat retroactiv florinmihai florinmihai Am luat o fetita cu varsta de 1an si 4 luni in plasament de urgenta, si spre uimirea mea, alocatia de stat nu a fost ridicata de catre parintii ... (vezi toată discuția)