avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MALPRAXIS
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MALPRAXIS

In luna mai am internat pe tatal meu la sectia interne a spitalului municipal cu diagnostic stabilit LEUCEMIE.
timp de 3 luni a primi tratament cu LEUCHERAN dar in loc sa isi revina starea sa de sanatate se inrautatea simtittor.
Cu doctorul care l-a diagnosticat nu am reusit sa vb fata in fata niciodata pt ca era mereu plecat (mai are un post de conducere in casa de asigurari) desi e seful sectiei interne.
Asistenta in schimb ma asigura ca rezultatele analizelor sunt bune contrat faptului ca tatal meu nu mai reusea macar sa mearga....
In luna septembrie am mers intr-un spital universitar unde dupa 3 saptamani dde analize de tot felul s-a stabilit diagnosticul corect : limfom hodgkins (CANCER) cu sanse de remisie completa 70% (conform statisticii)
In timpul in care primul "doctor" l-a tratat pe tata de leucemie , tatal meu a pierdut aproape 30 kg din greutate, fiindui micsorate sansele de remisie in mod simtitor.
Datorita faptului ca mai are si diabet totul este mult mai dificil la el.
Acum este incadrat in grupa de handicap grav.
Intrebare:
ce ma sfatuiti sa fac?
un avocat ar trebui unul "scump" pt ca doctorul este extrem de bine .... politic, financiar...
Nu trebuie lasat sa scape deoarece tatal meu nu este primul pacient care e trimis spre moarte si probabil nici ultimul.
Cel mai recent răspuns: lili5 , utilizator 10:23, 3 Decembrie 2008
Primul pas ar fi acela de a sesiza in scris, anexand toate actele medicale, Colegiul medicilor.
Concomitent puteti formula si plangere penala impotriva medicului respectiv insa doar in urma cercetarii efectuate de Colegiul medicilor se va constata daca este sau nu infractiune fapta respectivului medic.
Va trebuie un avocat care sa va indrume in mod concret si sa urmareasca evolutia cercetarilor, pentru ca in asemenea situatii, de obicei se intarzie cercetarile, se amana trimiterea raspunsurilor, expertizele medicale ce se vor face vor fi puse sub semnul intrebarii etc., totul pentru a fi in favoarea respectivului medic.
Nu trebuie sa apelati la un avocat "scump" ci la un avocat consecvent, obiectiv, care profeseaza din pasiune iar onorariul acestuia este rezonabil.
Ar fi bine sa alegeti un avocat recomandat si care sa corespunda cerintelor dvs. atat din punct de vedere profesional cat si material.
Cunosc un avocat f bun in care as avea incredere ca si capacitate si profesionalism, insa faptul ca d-l doctor este ffff "bine" ma pune in situatia sa nu stiu daca nu cumva si avocatul la care ma gandesc este vreo cunostinta a doctorului....
Discutati cu avocatul respectiv si intrebati-l! Este indicat sa-l intrebati inainte sa-i spuneti motivul pentru care apelati la serviciile sale.
va trebui sa aleg cu mare atentie, asta este clar!!!
Sistemul sanitar romanesc este jalnic.
Dupa ce a scapat de moarte din mana acestui doctor, a incaput pe mana altuia la fel de ..... nepriceput, care i-a administrat perfuziile cu glucoza cu toate ca se stia ca e diabetic.

Ma simt .... un omulet neputincios...
Sansele ca sa iasa ceva bun din Colegiul Medicilor sunt aproape nule si v-ati polariza speranta intr-o iluzie. Daca gasiti un avocat dibaci care sa-i gaseasca “domnului doctor”, in noianul de fapte pe care le-a facut, o fapta penala independenta de actul medical, atunci cred ca aveti sanse. Insa recomandarea mea sincera este sa va rugati pentru sanatatea tatalui dumneavostra bunului Dumnezeu. Numai El face minuni. In instanta exista riscul sa pierdeti timp, bani, energie, sperante, lucruri ce sunt utile in alte scopuri mult mai importante. Mai ales cind vorbim de aceasta “suprainstanta” numita Colegiul Medicilor, colegiu ce ar trebui, in opinia mea, sa aiba numai dreptul de expertiza judiciara si nu de a judeca fapte ale medicilor.

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma sa-mi scot tatal din spitalul de psihiatrie trascaionut trascaionut Buna seara.Tatal meu este internat in spitalul de pshiatrie din C-TA de fratele meu si incerc de 2 luni sa-mi scot tatal si nu pot , am platit si un avocat si ... (vezi toată discuția)
Malpraxis maruus21 maruus21 Buna ziua! Acum aproximativ 6 saptamani tatal meu s-a internat pentru o saptamana (de luni pana luni_ la Institului de Reumatologie Ioan Stoia Bucuresti ... (vezi toată discuția)
Lipsa discernamant Ninanina18 Ninanina18 Buna ziua. Am sa incerc sa fiu cat mai scurta in relatare. Mama mea este destul de bolnava, diagnosticata cu diabet, de la diabet au aparut multiple ... (vezi toată discuția)