avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calculul varstei de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calculul varstei de pensionare

Am varsta de 55 ani, am o vechime in munca de 27 ani. Va rog sa-mi spuneti la ce varsta pot sa solicit pensionarea la termen. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: bibinelu , utilizator 18:23, 21 Aprilie 2012
La implinirea varstei de 65 ani.
Puteti solicita:
- pensie pentru limita de varsta, la 65 de ani;
- pensie anticipata partiala, la 60 de ani daca atunci veti avea un stagiu de cotizare de 35 de ani.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot sa ma pensionez? FlorinLaurentiu FlorinLaurentiu Sunt nascut in august 1954, am 33 ani stagiu de cotizare, stagiu militar cu termen redus, facultate 4 ani. Cind as putea sa ma pensionez anticipat ? (vezi toată discuția)
Conditii de pensionare anticipata simona_popescu simona_popescu Buna ziua, Tatal meu este nascut in 7 dec 1950 (va implinii anul acesta varsta de 59 de ani) si are o vechime de 35 de ani. As dori sa stiu din ce luna are ... (vezi toată discuția)
Pensie juli_21 juli_21 buna ziua, Sunt nascut in 06.07.1950.Am vechime in munca 35 ani, din care 19 ani si 9 luni si 13 zile in grupa II.va rog sa imi spuneti cand pot iesi la ... (vezi toată discuția)