avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Locuinta de serviciu
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Locuinta de serviciu

Buna ziua!
Pana la data de 01.09.2010 , mi-am desfasurat activitatea ca si functionar public cu statut special(politist), data de la care am fost pensionat pe caz de boala.
La data de 01.06.2010 , mi-a fost repartizata o locuinta de serviciu care prin contractul de inchiriere o aveam pana la data de 01.06.2013. Dupa trecerea in rezerva , respectiv de la data de 01.09.2010, conform legii locuintei mie trebuia sa mi se stabileasca o chirie lunara de catre locator ,deoarece sunt pensionar , conform anexei B , anexa care nu mi s-a trimis decat la data de 09.04.2012 , si care specifica ca trebuie sa platesc retroactiv suma de 1.600 lei, reprezentand chiria pe perioada 01.09.2010-09.04.2012.
Avand in vedere faptul ca greseala nu imi apartine mie intrucat la data trecerii in rezerva locatorul (I.P.J-ul) era obligat sa intocmeasca AnexaB , imi reproseaza faptul ca eu trebuia sa comunic in scris situatia aparuta , dar dosarul de pensionare , fisa de lichidare a fost intocmita de catre lucratorii din cadrul I.P.J , mai exact aveau cunostinta de faptul ca raporturile mele de serviciu incetasera , ba mai mult la I.P.J-uri se efectueaza inventarierea bunurilor anual si in anul 2010 , 2011 nu au realizat ca eu sunt pensionat????? ....iar Anexa B este inregistrata cu numarul de inregistrare al contractului de inchiriere si datata cu data de 01.06.2010 , semnata de catre lucratori care la aceea data nu erau in cadrul I.P.J , au fost angajati ulterior , iar semnatura mea este pe contractul de inchiriere , anexele A si C , exceptie facand Anexa B.
Interebare:
Este legal modul in care aceasta anexa a fost intocmita?
Trebuie sa achit suma de 1600 lei , suma retroactiva , sau numai cuantumul chiriei lunare de 85 lei , incepand de luna aceasta in care mi-a fost comunicata prin anexa B?

Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Cumparare locuinta de serviciu apartinand m.a.i liviu2006 liviu2006 In data de 01.06.2010 , mi-am reanoit contractul de inchiriere a unei locuinte de serviciu , valabil pana la data de 01.06.2013. Dorind sa cumpar locuinta de ... (vezi toată discuția)
Cumparare locuinta de serviciu m.a.i mona78_bz mona78_bz Buna ziua! In data de 01.06.2010 , mi-am reanoit contractul de inchiriere a unei locuinte de serviciu , valabil pana la data de 01.06.2013. Dorind sa cumpar ... (vezi toată discuția)
Cass asociat la srl + venituri din chirii marcodeniro marcodeniro pana la 01.06.2010 asociat unic la un srl. la 01.06.2010 am cesionat partile sociale ale srl-ului. de la 01.06.2010 pana in prezent contract de inchiriere ... (vezi toată discuția)