Am facut o asigurare de locuinta ?[editat - societate de asigurare] PAD PLUS BONUS?. Asigurarea obligatorie (cutremur, inundatie, etc.) de 20000 euro, care are drept bonus asigurare pentru furt, etc în valoare de 2000 euro.
Un hot mi-a spart casa, noaptea, prin efractie, si mi-a furat un laptop, camera video, scule de mesterit, etc.
Am depus o cerere de despagubire la [editat - societate de asigurare] si mi s-a spus ca imi trebuie facturi pe bunurile furate.
Am depus factura pentru laptop dar factura nu era pe numele meu ci pe numele Universitatii (leptopul era obiect de inventar al sotiei care este angajata Universitătii) iar pentru restul bunurilor am daclarat ca nu am facturi. Mi s-a respins cererea de despagubire în totalitate. Cred ca astia de la [editat - societate de asigurare] sunt CEI MAI MARI HOTI.
Un furt identic am avut în luna noiembrie anul trecut dar eram asigurat la [editat - societate de asigurare], cu asigurare identica (obligatorie dar cu bonus de 1000 euro la furt). [editat - societate de asigurare] mi-a platit dauna, desi a calculat uzuri foarte mari în functie de vechimea declarata sau dovedită a obiectelor - erau niste scule electice -si nu a cerut facturi (desi aveam la unele bunuri). În final însa mi-au platit dauna destul de corect si operativ.
Cei de la [editat - societate de asigurar] sunt niste mizerabili si în privinta procesarii dosarului.
As vrea sa îi actionez în instantă. Îmi poate da cineva ceva sfaturi, recomandari ? Locuiesc in Oradea
[editat - este interzisa postarea de nume societati comerciale]
Unul din principiile asigurarii este ca asiguratul pagubit, pentru a fi despagubit, trebuie sa dovedeasca prejudiciul.In cazul dv., dovada este simpla declaratie? Simpla declaratie dupa eveniment, nu poate fi crezuta numai pe cuvant.(ex. ca laptop-ul era acasa cand a fost evenimentul).
O persoana de rea-credinta si profitoare, ar fi putut declara ca au fost furate si doua haine de astrahan, un TV plasma de 1,5m diagonala(cadou onomastic) si multe altele cuprinse in etc.
Dv. fiind patit deja, era bine sa atasati politei specificatia privind componenta bunurilor asigurate in suma de 2000 E.Asa nu ar mai fi fost motive de suspiciune.
Am facut acest lucru. Am dovada de la poliție cu specificarea exacta a bunurilor. Poliția a și prins ulterior hoțul, acesta a recunoscut dar nu s-au putut recupera bunurile. Au fost vândute de hot.
Cred că ca asigurarile ar trebui sa ma despăgubeasca si apoi sa se constituie parte împotriva hoțului.
In aceasta situatie aveti perfecta dreptate. Verificati conditiile de asigurare privind despagubirea furtului, pentru cazul cand Politia a finalizat cercetarile.De regula/uzanta, se acorda un termen de 30 zile pentru ca asiguratorul sa primeasca de la politie, documentul privind stadiul cercetarilor,vinovatii,trimiterea dosarului la Parchet/instanta.Aceste documente reprezinta dovezi privind paguba si solicitati plata daunelor, pentru obiectele disparute, la preturile din comert ale acestora. Regresul asiguratorului il priveste cum si daca il mai recupereaza.
Despagubire asigurarae
nutzzu
Detin un imobil(casa) care a suferit mai multe acte de vandalism(doua usi de intrare distruse).Imobilul respectiv are asigurare facultativa care e cesionata in ... (vezi toată discuția)