avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cum fac dovada posesiei unor bunuri furate si ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cum fac dovada posesiei unor bunuri furate si asigurate!

Buna ziua!
Mi-a fost sparta locuinta de catre hoti si mi s-au furat cateva bunuri mobile (ceasuri, laptop,...). Pentru locuinta in cauza am avut asigurarea obligatorie, asigurare ce prevedea si despagubire in caz de furt, vandalism, ....Pentru bunurile respective nu mai detineam nici o factura, chitanta sau orice alt document care ar fi dovedit ca le-am avut. Ca urmare, cand am depus cererea de despagubire la societatea la care eram asigutar, nu mi s-au acordat despagubiri pt lucrurile furate, desi in documentul de constatare intocmit de politie la fata locului au fost trecute, justificarea fiind ca nu aveam facturi. Vreau sa adaugca la cererea de despagubire am depus si 3 declaratii ale unor martori care au confirmat ca erau bunurile mele si ca au fost furate. as vrea sa va intreb daca exista vreun cadru legal care reglementeaza problema si cum pot face dovada ca am avut acele bunuri, pt ami recupera paguba!
Cu multumiri, Sorin U
Ultima modificare: Luni, 20 Mai 2013
sorinu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ersin Dervis , Consultant resurse umane 11:24, 21 Mai 2013
Cu factura(documente) de achizitie , reclamatie la politie pentru furt
Nu mai am nici un document de achizitie al bunurilor; in acest caz, cum demonstrez ca am avut acele bunuri?
Depinde la ce asigurator ati avut polita. Unele societati acorda despagubiri fara a solicita documente de achizitie, iar altele solicita acest lucru. Va trebui sa analizati conditiile de asigurare si sa observati daca este mentionat ca in caz de furt prin efractie, pagubitul trebuie sa prezinte sau nu documentele de achizitie a bunurilor.
In momentul in care vi s-a facut asigurarea bunurilor pe polita trebuie trecute anumite caracteristici de identificare ale obiectului asigurat, trebuie sa verificati termenii politei de asigurare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune pentr furt din locuinta astra pad plus bonus adijurcau adijurcau Am facut o asigurare de locuinta ?[editat - societate de asigurare] PAD PLUS BONUS?. Asigurarea obligatorie (cutremur, inundatie, etc.) de 20000 euro, care are ... (vezi toată discuția)
Declaratie la asigurare pentru vadalism asupra locuintei asigurate hidalgo hidalgo Buna ziua, Pentru a face o declaratie la asigurare pentru vandalism asupra locuintei, trebuie ca proprietarul sa fie prezent fizic in tara? O declaratie ... (vezi toată discuția)
Asigurare casco pentru furt auto andreimar andreimar Ma numesc Marinoiu Andrei,sunt din Ploiesti si am urmatoarea problema: intr-o noapte, in timp ce eu si membrii familiei mele dormeam la etajul unui imobil ... (vezi toată discuția)