avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Asigurare CASCO pentru furt auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Asigurare CASCO pentru furt auto

Ma numesc Marinoiu Andrei,sunt din Ploiesti si am urmatoarea problema: intr-o noapte, in timp ce eu si membrii familiei mele dormeam la etajul unui imobil proprietate personala, locuinta noastra a fost sparta, s-au furat lucruri,acte haine si chei de la masina, precum si o masina. Politia a emis in acest sens un proces verbal in care se specifica faptul ca actele masinii si o cheie au fost sustrase din locuinta in urma spargerii iar masina furata.
Intrebarea mea este: pot sa apara probleme de la societatea de asigurari pentru despagubirea masinii(care e luata in leasing)? Am depus toate actele la asigurator precum si procesele verbale eliberate de la politie, iar in acest caz este deschis dosar penal.
Poate ati intalnit situatii asemanatoare...
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: andreimar , utilizator 22:05, 17 Noiembrie 2008
Ar fi fost probleme daca ati fi uitat cheile in contact si astfel ati fi inlesnit actiunea hotului.
In mod firesc, pentru furtul masinii, asiguratorul asteapta doua luni, in vederea identificarii autorului si recuperarii masinii furate, apoi va finaliza dosarul in vederea acordarii despagubirii.
In caz de furt al masinii, despagubirea se va acorda proprietarului, adica societatii de leasing, care va semna si stampila cererea de despagubire.

Pentru a va lamuri mai bine, cititi contractul de asigurare si indepliniti toate cerintele cuprinse acolo in caz de dauna totala ( verificati daca era cuprins riscul de furt in asigurare).
Masina fiind in leasing, este asigurata la furt total! Contractul de asigurare e la leasing, nu l-am vazut. In cazul meu exista dosar penal pentru spargere locuinta, semne de efractie(usi sparte), caz in care eu personal nu vad ce problema ar putea sa apara de la asigurator...dar la noi se intampla multe. La mine nu a fost vorba de neglijenta, atat actele masinii si cheia originala fiind in imobil, iar in urma spargerii sustrase de aici.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz acordare despagubire casco nyusziful nyusziful Buna ziua, as avea o intrebare: in cazul in care societatea de asigurari, refuza acordarea despagubirii in baza politei CASCO (pe motivul ca a fost vorba de o ... (vezi toată discuția)
Despagubire asigurare pt furt suciu florin suciu florin Buna! Lucrez la o firma de distributie, iar acuma in weekend mi s-a furat marfa din masina de servici. Autoturismul are asigurare si pt marfa din ea, ... (vezi toată discuția)
Autoturism in leasing furat balexe balexe In urma cu cateva luni mi-a fost furata masina din fata unei spalatorii auto. In interiorul acesteia, la momentul producerii evenimentului, se afla un rand de ... (vezi toată discuția)