avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Luare in evidenta auto la primarie
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Luare in evidenta auto la primarie

Buna ziua,

In 2007 tatal meu a cumparat o masina pe numele meu (masina luata din Romania), nu m-am ocupat de vanzare/cumparare.
Nu a fost inregistrata la primarie (este in mediul rural). Nu am platit nici impozit de atunci.
Cum trebuie sa procedez sa o inregistrez la primarie, ce acte imi trebuie.

Am carte masina, certf. inmatriculare / vanzare-cumparare.

Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2012
zulg, utilizator
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 16:03, 17 Februarie 2013
Actele necesare pentru declararea unui mijloc auto cumparat din tara :

Declaratia tip(pe care o gasiti la sediul primariei) pe care o veti completa la sectiunile care revin contribuabilului

Actul de proprietate: contract de vanzare-cumparare

Fisa de inmatriculare;

Carte de identitate a mijlocului de transport;

Certificatul fiscal de la vanzator (cred ca va fi destul de greu sa luati legatura cu fostul proprietar- poate il are totusi tatal dvs de atunci de cand a incheiat tranzactia)

Buletinul/Cartea de identitate a dvs -caci am inteles ca dvs sunteti noul proprietar
Multumesc foarte mult.

Risc vreo amenda daca nu ma duc (sau aman momentan) sa o ia in evidenta? Pot doar sa platesc impozitul.
Nu mai amanati ! Oricum sunteti in intarziere - trebuia sa depuneti declaratia in 30 de zile de la data dobandirii( conform Codului fiscal). Si se vor calcula debite restante si majorari de intarziere pentru ca impunerea se va face din 2007.
Imi pare rau...
Revin la subiectul acesta. Se mai cere Certificatul fiscal de la vanzator, in conditiile in care pe fisa de inregistrare am stampila luata de el precum ca a scos-o de la impozit? Care este scopul acestui certificat fiscal?
Viza pe fisa de inmatriculare va trebuie decat la politie, aveti certificatul fiscal eliberat atunci cand sa efectuat vanzarea? Daca nu , trebuie sa il solicitati. Fara acel certificat fiscal nu o puteti inscrie nici la impozit, dar nici la politie. Daca il aveti, este foarte bine, desi sunt primarii care il solicita certificatul fiscal actualizat la zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare auto Cristi Cristi Cristi Cristi Buna ziua,as avea nevoie de ajutor,doresc sa achizitionez un automobil,masina mica, va rog vsa imi spuneti pasii completi pe care trebuie sa i fac ,adica ... (vezi toată discuția)
Intrebare Cozmi Cozmi In primul rand nu stiu daca ma incadrez bine aici dar am si eu o problema/o nedumerire...deci sa va spun. Zilele astea am cumparat o masina care este pe o ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal achizitie autoturism spyke_florin spyke_florin am o masina cumparata si mia expirat fiscalu ca sa o bag la primarie la mine la impozit imi trebui alt fiscal de la proprietar sau e bun acela (vezi toată discuția)