avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Neacordare prioritate la trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Neacordare prioritate la trecerea de pietoni

buna ziua.sotiei mele i-a luat permisul pt o luna deoarece nu a acordat prioritate pe trecerea de pietoni,a primit si 4 pct.amenda adica 280 roni.Era pe o sosea cu 2 benzi de circulatie pe sens,pietonul era pe celalalt sens,dar se indrepta spre masina noastra,nu a fost intrerupt din mers deoarece pana a ajuns in dreptul masinii ,noi trecusem deja.Aveam un copil mic ce dormea pe bancheta din spate,a franat usor ,dupa care a trecut si a fost oprita de politist.Nu avea viteza,avea greutate in masina,motiv pt care nu a pus brusc frana,circula regulamentar,doar ca in momentul in care a vazut pietonul ca s-a angajat in traversare,a franat usor,masina nu s-a opritr imediat,apoi a continuat drumul.Pot sa depun contestatie si unde?Are sanse sa i fie schimbata hotararea de suspendare a permisului?
In general, nu aveti nicio sansa de castig daca nu aveti dovezi favorabile. Am castigat un proces cu politia, tot pe trecerea de pietoni, dar am avut noroc cu o camera de la un magazin ce inregistrat incidentul in care se vedea ca politistul care m-a sanctionat era cu spatele la trecerea de pietoni. Asa e la noi, legea se aplica si cu dosul. Din ce am vazut in alte cazuri de contestatie, nici macar un "martor" nu v-ar ajuta prea mult.
pe procesul verbal politistul a scris ca pietonul era pe celalalt sens de mers si ca nu a fost nevoit sa se opreasca din traversare.Daca fac totusi contestatie ,as putea obtine dovada de circulatie pana la solutionare?Am nevoie sa merg cu un copil ce l am cu handicap la Iasi pe 30 aprilie,iar dovada ce o am expira pe 24 aprilie.
Daca faceti contestatie mergeti la politie si va luati permisul inapoi (in bafa certificatului de grefa) pana cand se termina procesul. La mine a durat un an si nu am stat nicio zi fara permis.

Iar prioritatea se da pe "sensul de mers". Daca in pv scrie ca pietonul nu era pe sensul de mers nu inteleg de ce s-a mai suspendat permisul. Cel mai bine faceti contestatie. Ce martor a semnat procesul verbal? Oricum, nimic nu e sigur cand vorbim despre trecerile de pietoni. Daca-ti sare cineva dintr-un copac pe o trecere si l-ai atins, esti vinovat!
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
martor este pietonul care a traversat strada, a semnat si a plecat mai departe.
Discutati cu un avocat, aratati-i procesul verbal si o sa va zica ce aveti de facut. Nu aveti nevoie de reprezentare in instanta, puteti plati pentru o consultatie si apoi faceti planul de atac pentru recuperarea permisului, in cazul in care va fi posibil. Poate o sa primiti si aici sfaturi de la un avocat. Bafta!

Alte discuții în legătură

Suspendare permis auto pentru neacordare prioritate la trecerea de pietoni GeorgeN GeorgeN Buna ziua. Mi s-a retinut astazi carnetul de sofer pe motiv ca nu am acordat prioritate unui pieton aflat pe trecerea de pietoni. Ma poate sfatui cineva daca ... (vezi toată discuția)
Contestatie pentru neacordarea prioritatii de trecere a pietonilor aflati pe celalalt sens de circulatie CROCEL CROCEL dupa cum este si titlul subiectului se intelege problema pe care o am. eram pe colentina in secotrul 2 din bucuresti loc in care am fost oprit de agentii de ... (vezi toată discuția)
Neacordare prioritate pietoni-permis retinut Zerocool90 Zerocool90 Buna seara! In cursul zilei de astazi in timp ce ma deplasam cu masina de serviciu catre sediul firmei la una din trecerile de pietoni pe banda opusa benzii ... (vezi toată discuția)