Am depus o cerere de divortisi partaj la judecatoria sectorului 3,in calitate de reclamant,unde s-a dat termen de judecata in iunie 2012.Am achizitionat un ap.impreuna cu sotul prin contract de credit bancar prin programul prima casa in valoare de 57 000 euro +eu am avut o donatie inainte de casatorie,ap. a costat mai mult decat creditul bancar.
Problema este urmat.:eu in cererea de divort si partaj am evaluat ap. la 65.000 euro si am specificat si de acest contract bancar in val. de 57.000 euro,unde judecatoarea/ul de la sectorul 3 mi-a pus o taxa de timbru judiciara foarte mare,adica dupa calculele mele dansa mi-a adunat valoarea ap.in prezent plus creditul bancar,unde nu m-i se pare corect ,deoarece eu nu am achitat creditul bancar care este pt. 30 ani!II
Intrebarea este urmatoarea:de ce judecatoarea/ul a facut caest calcul si nu la facut la valoarea ap.?
dar daca nu platesc taxa de timbru pana la prima infatisare ,judecatoarea poate sa anuleze cererea de divort si patraj sau poate sa anuleze doar partajul si sa desfaca casatoria ?
In general se disjunge partajul de divort.
Incercati sa lamuriti problema cu taxa.
Eu nu deschid la gramada divortul si partajul decat daca cer cota mai mare de 50%...(adica 80%-90%) si am nevoie sa am acelasi judecator la ambele procese...
Eu recomand a se deschide mai intai divortul si apoi partajul.
Daca va impacati si nu mai divortati pierdeti si taxa...
multumesc pt.raspunsuri,intradevar am cerut 80% din partaj ,o sa incerc sa rezolv prin mediere si daca nu se poate din partea lui o sa renunt la partaj ,merg mai departe cu divortul si apoi fac o alta cerere de partaj pt a nu plati taxa de timbru judiciar calculata la o alta valoare decat trebuie de catre judecatoarea actuala.
Da, aceasta varianta expusa de dvs. este viabila.
Faptul ca nu veti timbra nu va impiedica sa deschideti ulterior un alt proces de partaj.
Lamuriti mai intai cu divortul.
Poate va declara apel si recurs si se va intinde inca 1 an sau 2 procesul in caile de atac.
Pana atunci nu s-ar judeca partajul.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divortez
ramy_cara
Buna ziua! In cererea de divort pe care o formulez, fiind de comun acord cu sotul, pot sa introduc si modul de partaj asa cum ne-am inteles? In aceiasi cerere, ... (vezi toată discuția)
Care este procedura?
Nina1
Buna ziua,
Sunt in proces de partaj si am cateva nelamuriri in ceea ce priveste procedura achitarii taxei de timbru. Nu am venituri si vreau sa formulez ... (vezi toată discuția)