avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Scutire taxa de timbru in urma acordului de mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Scutire taxa de timbru in urma acordului de mediere

Daca partile reusesc sa se inteleaga la mediator pe divort si partaj sunt scutite de taxa de timbru?
Pentru consfințirea acordului de mediere, în ce privește divorțul prin acord de mediere, taxa de timbru va fi de doar 20 de lei.Pentru partaj, taxa de timbru va fi de jumătate din valoarea de 3%, cât se taxează în mod normal.
~ Conținut șters la cerere ~
Între timp a apărut Oug 80/2013, Legea taxelor de timbru, prin care se modifică unele prevedri din cele relatate de dvs. mai sus, @bodealex, după cum am precizat anterior pentru colega noastră.
MULTUMESC. Legally, exista situati cand taxa poate fi restituita?
Da, dacă a fost achitată taxa pentru divorț și se prezintă un acord de mediere, se poate face cerere de restituire a taxei de timbru achitate, eventual minus 20 de lei, cât ar trebui achitat pentru un divorț prin acord de mediere.

Alte discuții în legătură

Mediere pentru partaj bunuri comune niculaucarmen niculaucarmen pentru o actiune \\" partaj bunuri comune\\" mai este necesara procedura de mediere??? (vezi toată discuția)
Divort la mediator, familie cu copii si credit ipotecar cristeo cristeo Buna ziua, Sunt interesata cum se rezolva urmatoarea problema, familie cu 2 copii se hotaraste sa divorteze, prefera procedura medierii. Exista un apartament ... (vezi toată discuția)
Partaj finalizat prin mediere Ruxandra1973 Ruxandra1973 va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie. sunt in proces de partaj cu fostul sot , eu am depus actiunea, am platit doar o parte din taxa de timbru (termenul ... (vezi toată discuția)