avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Scutire taxa de timbru in urma acordului de mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Scutire taxa de timbru in urma acordului de mediere

Daca partile reusesc sa se inteleaga la mediator pe divort si partaj sunt scutite de taxa de timbru?
Multumesc. Dar taxa achitata (ca procent) din partaj se poate restitui?
Nu se restituie taxa judiciara achitata pentru cererea de partaj. Era recomandat sa se incheie acordul, inainte de a introduce cererea de chemare in judecata pentru partaj si atunci partile ar fi beneficiat de avantajul de a achita doar jumatate din suma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediere pentru partaj bunuri comune niculaucarmen niculaucarmen pentru o actiune \\" partaj bunuri comune\\" mai este necesara procedura de mediere??? (vezi toată discuția)
Divort la mediator, familie cu copii si credit ipotecar cristeo cristeo Buna ziua, Sunt interesata cum se rezolva urmatoarea problema, familie cu 2 copii se hotaraste sa divorteze, prefera procedura medierii. Exista un apartament ... (vezi toată discuția)
Partaj finalizat prin mediere Ruxandra1973 Ruxandra1973 va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie. sunt in proces de partaj cu fostul sot , eu am depus actiunea, am platit doar o parte din taxa de timbru (termenul ... (vezi toată discuția)