va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie. sunt in proces de partaj cu fostul sot , eu am depus actiunea, am platit doar o parte din taxa de timbru (termenul este in iunie 11) .va rog sa-mi spuneti daca facem actul la mediator si ne prezentam cu el in instanta este necesar sa achit toata taxa de timbru pana la termen ?
am inteles ca in cazul in care se apeleaza la mediere taxa de timbru se restituie. este adevarat?
da.in cazul in care procesul se va stinge prin institutia medierii, la cerere, vi se va restitui taxa de timbru achitata.
in acest sens, va trebui sa prezentati in instanta contractul de mediere si sa solicitati restituirea taxei.
va urez succes.
O mica precizare la cele scrise de colegul Gabriel Z...
In instanta veti depune acordul de mediere, iar nu contractul de mediere incheiat cu mediatorul.
De fapt, mediatorul la care veti apela va v-a indruma cu privire la procedura ce urmeaza sa o indepliniti.
Dar, ca informatie, daca veti gasi o modalitate de partajare a bunurilor comune, respectiv de incetare a starii de coproprietate prin intermediul unui mediator, la prezentarea acordului de mediere, instanta va dispune restituirea taxei de timbru, chiar si fara solicitarea dvs expresa.
Partaj intre soti
sofiamaria
Buna seara, va rog frumos cine ma poate ajuta cu o problema, in urma cu un an si ceva am divortat fara a face partaj cu conditia ca fostul sot sa imi dea o ... (vezi toată discuția)