avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar Penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar Penal

Anut trecut am lucrat la un magazin alimentar din alt judet, contractul de munca s-a incheiat dupa o luna cu lipsa in gestiune de 3600 lei impartindu-se la 2 gestionari. Angajatorul a deschis dosar penal in urma caruia am primit fiecare citatii prezentandu-ma doar eu la pol.locala dand o declaratie despre ce sa intamplat {nefiind vinovati nici unul} . Iar acum dupa aproximativ un an am primit o a doua citatie in care ma informeaza sa ma prezint la pol. din acel judet in care am lucrat nespecificand motivul prezentarii . In citataie se specifica {In caz de neprezentare se vor aplica sanctiunite prev. de art. 198C.pr.pen adica amenda} daca nu voi putea prezenta ce se poate intampla? De ce abia dupa un an trebuie sa ma prezint iar la politie?Sfatuitima cum as putea rezolva aceasta problema deoarece nu as dori sa ajung prin tribunale ?Specific ca contractul de munca nu a fost in regula neavand dosare medicale ,carte de munca bagata la angajator si multe nereguli. Le-ar fi putut''aranja''el in aceasta perioada de timp ?
Cel mai recent răspuns: Finaru , utilizator 11:55, 14 Aprilie 2012
neprezentarea se sanctioneaza cu amenda 500 ron si cu emiterea unui mandat de aducere. adica, chiar daca sunteti amendat tot veti merge la politie dar de data asta cu duba. va recomand sa mergeti de bunavoie, este mai bine ptr dvs.
dosarul penal nu are legatura cu viciile unui contract de munca in sesnul ca ei cerceteaza existenta unei infractiuni de delapidare sau gestiune frauduloasa. problema contractului de munca va influenta incadrarea faptei insa nu asta este problema dvs.
va recomand sa mergeti cu un avocat ptr a vedea ce se intimpla in dosar, mai ales ca in ciuda considerentelor dvs ca nu sunteti vinovat, cercetarile penale continua si este necesara o noua audiere. daca politia ar fi considerat - la acest moment - ca erai nevinovat, ar fi trimis dosarul spre procuror si ati fi primit rezolutia NUP.
Va prezentati si vedeti despre ce este vorba.
Daca va pune sub invinuire inseamna ca va considera vinovat.
Veti semna un proces-verbal in acest caz.
multumesc din suflet pentru sfat .. .dar stiti dumneavostra din cauza lipsei banilor nu stiu daca voi putea ajunge de la hunedoara la vaslui pentru o declaratzie pe care am dato si aici la pol. din hunedoara...sincer nu stiu cum si ce sa fac deoarece nam fost in viatza mea in aceasta situatie si m``am gandit de nenumarate ori ,sa iau legatura cu fostul patron si sa ma inteleg ,sai platesc paguba de care spune cu toate ca nu am facut asa ceva dar sa se termine cu toate astea as face orice .. dar màm gandit ca ma poate scoate invinuit si nu cred ca ar fi o solutie buna .. iar in schimb are bani si stiti cum este cine are bani sta in fatza ... :(
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2012
Finaru, utilizator
luati legatura prin telefon cu cei de la Vaslui si spuneti ca nu aveti bani sa va deplasati. rugati politistul ce se ocupa de dosar sa ia legatura cu colegii sai din Hunedoara sa dati declaratia acolo. se numeste comisie rogatorie.
va multumesc ...dar credeti ca vor fi de acord cu asta .. ?
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2012
Finaru, utilizator

Alte discuții în legătură

Mandat de aducere ?! francisca_maria francisca_maria Buna ziua, intr-o seara pe la ora 21 suna la usa parintilor mei un politist foarte nervos si suparat ca \"vin pe timpul meu si cu masina mea si sunt ... (vezi toată discuția)
Dosar penal inselaciune mikke12i mikke12i Buna ziua , am vandut si vand produse pe okazii,ro fara a avea probleme pana in acest moment cu clientii nemultumiti , unul dintre ei mi a facut bucuria de a ... (vezi toată discuția)
Martor in accident yoluskyoyo yoluskyoyo Buna dimineata.Dupa aproape 1 an de la producerea unui accident rutier petrecut in afara localitatii,soldat cu moartea victimei si dupa ce am fost de 3 ori la ... (vezi toată discuția)