avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Deschiderea unei cafenele
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Deschiderea unei cafenele

Buna ziua.Ptr. deschiderea unei cafenele (cafe bar) la tine in curte este nevoie de aprobarea vecinilor? Constructia cafenelei ar urma sa fie la 2 m de gardul vecinului,nu ar avea nici o fereastra indreptata spre curtea lui si ar fi p+1.(Fata de al 2-lea vecin distanta pana la gard ar fi de circa 6 m).Daca prin absurd unul din vecini nu ar fi deacord ce asi putea face?Asi dori sa fiu lamurit inainte de inceperea constructiei,sa nu am vreo surpriza #-o.Mentionez ca, in apropierea constructiei cafenelei nu se afla nici o scoala,gradinita,biserica etc.

UN PASTE FERICIT TUTUROR! :)
Cel mai recent răspuns: dome , utilizator 12:21, 14 Aprilie 2012
Cel mai simplu ar fi sa discutati cu cei de la primarie avand in vedere ca este vb de o constructie si trb sa discutati cu arhitectul primariei ptr orice modificare sau constructie.

In al doilea rand trb sa aveti firma infiintata cu codul CAEN corespunzator.

In al treilea rand ati luat decizia corecta sa nu aveti geam inspre vecin.

Cu stima.
Ultima modificare: Vineri, 13 Aprilie 2012
Flavius1984, utilizator
Ms ptr raspuns.Cafeneaua ar urma sa fie construita in urma unui proiect facut de un arhitect deci ar urma sa aiba toate avizele ,certificat de urbanism,autorizatie de constructie etc.,de toate aceste lucruri ocupandu-se proiectantul.Firma acum urmeaza sa o infintez. Problema nu ar fi actele ci vecinii,in sensul in care ar putea sa ma impiedice in vreun fel sa functioneze,daca mi-ar trebui semnatura de la ei ptr ca sa pot deschide cafeneaua.Eu atata timp cat asi avea toate actele ok.ar mai trebui si parerea lor?
PASTE FERICIT !:)
E bine sa aveti acordul scris al vecinilor imediat afectati si care sa cunoasca de la inceput ce doriti sa faceti si ce aspecte dezagreabile presupune acea activitate pentru ei. Aveti la adresa de net urmatoare conditiile pentru acordarea avizului de functionare de la primarie (acolo e modelul de la Braila) pe care va trebui sa-l obtineti. Mergeti la primaria dumneavoastra si vedeti concret ce acte trebuie sa depuneti.
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Aprilie 2012
george-neagu, moderator
Ms ptr lamuriri. PASTE FERICIT!:)
Am vazut ca ,la capitolul 3 punctul 5 intradevar iti trebuie acordul vecinilor.
"Acordurile vecinilor limitrofi (cu care se învecineazǎ pe plan orizontal şi vertical) – formular tip sub semnǎturǎ privatǎ; aceste acorduri vor fi solicitate pentru unitǎţile care pot crea riscuri pentru sǎnǎtate sau disconfort pentru populaţie prin producerea de zgomot, vibraţii, mirosuri, praf, fum, gaze toxice sau iritante etc."
Asta inseamna ca,in cazul in care nu "te ai pe bune" cu vreun vecin nu ai putea functiona sa inteleg? In cazul meu problema este ca langa casa mea se afla o batranica cam la 90 de ani.Cum o intelege ea despre ce vreau eu sa fac?#-o #-o #-o Mai ales ca nu prea mai aude:slap:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare obtinerii autorizatie de functionare. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. Mi-ar putea spune cineva ce acte sunt necesare pentru obtinerea unei autorizatii de functionare a unei societati comerciale, de la primarie? ... (vezi toată discuția)
Magazin de termopan(tonete) - autorizatii de functionare de la primarie bebellusha bebellusha Buna ziua. Doresc de ceva timp sa inchiriez un spatiu comercial pentru a deschide un magazin. Chiriile sunt foarte foarte mari si de aceea as vrea sa optez ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de functionare de la primarie pentru restaurant kgkg kgkg Mi s-a comunicat de la primarie ca sunt obligat sa solicit si sa iau de la ei autorizatie de functionare pentr restaurant. Este obligatoriu asa ceva? (vezi toată discuția)