avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca in zi libera legala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca in zi libera legala

Buna ziua,as avea si eu nevoie de raspunsuri la 3 intrebari despre codul muncii
Pe 9apr firma a dat liber la toti angajatii pentru ca lucram pentru italia si la ei era Paste.Acum firma ne-a obligat sa venim la serviciu per 16apr,a doua zi de Paste
1.e legal sa ne oblige sa venim ca si compensare a zilei de 9apr state acasa?
2.am auzit ca daca decid sa ne plateasca 16apr cu 200%, ne vor trece ziua de 9apr ca si concediu de odihna,este posibil?
3.Daca decid sa ne plateasca ziua de 16apr cu 200%,pot cere sa compensez cu alte zile libere?Daca da,cate am dreptul?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:34, 14 Aprilie 2012
In zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, excepţie făcând locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie, sau specificului activităţii.
Pentru munca efectuată în zilele de sărbătoare legală, necompensată cu timp liber corespunzător in urmatoarele 30 de zile, se acordă un spor care nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

In acest sens, se exprima si art. 142 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca de 1 mai Dinush Dinush In cazul in care se lucreaza de 1 mai deoarece activam in constructii si nu se poate intrerupe activitatea, este suficienta o notificare catre salariati prin ... (vezi toată discuția)
Ziua de pasti Cristi Cristi Cristi Cristi Am o nelamurire zilele de pasti cand nu se lucreaza ma refer aici la cei privati ,sunt platite? Mai pe inteles un patron turc are o firma de croitorie si ... (vezi toată discuția)
Cum esti platit daca lucrezi in ziua de 1 mai? BG BG Buna ziua! Cum esti platit daca lucrezi intr-o zi declarata libera la nivel national(ex. 1 mai, a doua zi de Rusalii, a doua zi de paste)? Apreciez daca cineva ... (vezi toată discuția)