avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Scoatere de sub urmarire penala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Scoatere de sub urmarire penala

Buna ziua,

am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea speta:
in data de 30.01.2012,am comis infractiunea prev. de art.86 al.2 din O.U.G.195/2002 rep(conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata).
Fac mentiunea ca am avut suspendat permisul pt.30 de zile,pana in data de 24.02.2012.
In data de 06.04.2012,am fost scos de sub urmarire penala ,prin Ordonanta data de catre procuror,in temeiul art.11 pct.1 lit.b rap. la art.10 lit b1 C.pr.pen,si mi s-a aplicat sanctiune administrativa in cuantum de 1000 lei.
Intrebarile mele sunt : am dreptul de a circula cu autovehiculul ,acum dupa scoaterea de sub urmarire penala,sau Politia rutiera imi va aplica o sanctiune complementara(asa am auzit de la anumite persoane) constand in suspendarea dreptului de a conduce,pentru o perioada de 90 de zile?
Daca se aplica aceasta sanctiune ,de cand intra(sau a intrat) in vigoare?De la data scoaterii de sub urmarire penala sau de la data expirarii suspendarii anterioare?
In Ordonanta,procurorul nu a prevazut sanctiune pe linie de circulatie,dar este specificat faptul ca,Politia va primi un exemplar cu Ordonanta.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: destela , utilizator 15:50, 16 Aprilie 2012
Sanctiunea complementara de suspendare pentru 90 de zile se calculeaza de la data scoaterii de sub urmarire penala. Daca nu ati fi avut permisul suspendat in ultimii ani, ati fi putut face o cerere de reducere la jumtate. In orice caz, fiti multumit ca ati scapat cu cea mai usoara pedeapsa!
multumesc pentru raspuns,dar doresc si alta opinie de la o persoana ce cunoaste foarte bine legislatia.
Incercam doar sa va ajut. Am trecut prin aceeasi situatie. Ganditi-va logic. Cum puteti conduce fara permisul in buzunar? Pentru o INFRACTIUNE sunteti pedepsit de doua ori: instanta si politie. Nici cand veti platiti un avocat nu veti avea o GARANTIE ca ati fost informat 100% corect. Eu va garantez ca in acest moment aveti permisul suspendat. Nu trebuie sa mergeti oricum la politie dupa permis? Va recomand sa nu conduceti pana cand va veti recupera permisul de la politie! Multa bafta!
destela a scris:

Incercam doar sa va ajut. Am trecut prin aceeasi situatie. Ganditi-va logic. Cum puteti conduce fara permisul in buzunar? Pentru o INFRACTIUNE sunteti pedepsit de doua ori: instanta si politie. Nici cand veti platiti un avocat nu veti avea o GARANTIE ca ati fost informat 100% corect. Eu va garantez ca in acest moment aveti permisul suspendat. Nu trebuie sa mergeti oricum la politie dupa permis? Va recomand sa nu conduceti pana cand va veti recupera permisul de la politie! Multa bafta!

astazi am fost la Politia Rutiera.
doar incepand de maine au program de lucru normal.
ofiterul de serviciu mi-a spus ca,Politia imi suspenda permisul pt. o perioada de 120 de zile,iar suspendarea a inceput de la data comiterii infractiunii(fac mentiunea ca nu am avut dovada cu drept de circulatie ,in perioada cercetarii penale).
perioada de suspendare se poate reduce cu 30 de zile daca voi da o testare.

In cazul dvs. nu cred ca se mai poate reduce pedeapsa. Pentru reducerea pedepsei nu trebuia sa fi avut permisul retinut sau sa fi beneficiat de o reducere de acest fel in ultimii trei ani. Iar dvs. tocmai ati avut permisul suspendat. Nu stiu sigur care este procedura in cazul in care nu ati beneficiat de dovada. Este posibil sa nu mai aveti nimic de facut in afara de ridicarea permisului (daca a trecut termenul). Dar trebuie sa verificati sigur, pentru ca la politie o sa auziti atatea variante in functie de cati politisti intrebati. (asa a fost in cazul meu). Politia v-ar putea zice ca nu-i intereseaza ca n-ati vrut dovada si ca ei aplica leagea de la data scoaterii de sub urmarire penala. Asadar, in cazul in care nu vi se restitiuie permisul, consultati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis de conducere la 30 de zile. GYOGYO GYOGYO Buna seara.Mi-a fost suspendat permisul pentru 90 de zile,fiindca am condus o masina radiata cu nr.strain.Judecatoria a dat hotarirea definitiva ca neinceperea ... (vezi toată discuția)
Eliberare permis conducere dupa solutionare dosar penal Gabi0740 Gabi0740 Buna ziua, In urma cu 4 luni am fost prins ca am condus o motocicleta neinmatriculata pe drum public. Dosarul a fost trimis la parchet si zilele astea s-a ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala razzu razzu Buna ziua, As dori sa ma lamuriti si pe mine cu o problema: am fost implicat acum o luna intr-un accident rutier- eram pe un drum principal in oras si m-am ... (vezi toată discuția)