avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... comisie rogatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

comisie rogatorie

Buna ziua, am fost data in judecata pentru stabilire domiciliu minor. locuiesc in strainatate. Nu am avocat si am formulat cererea de intampinare cerand sa stabilesc domiciliul copilului la mine. Pana la termen mai sunt cateva zile. va rog sa-mi spuneti daca se poate face ancheta sociala la domiciliul meu din italia, daca trebuie eu sa platesc pentru efectuarea acestei anchete taxa de timbru separat pentru ce am platit la depunerea intampinarii. va trebui sa traduc anumite acte? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:47, 16 Aprilie 2012
Daca instanta admite, atunci ancheta sociala se va poate face prin comisie rogatoie la domiciliul dvs din Italia.
Se poate face ancheta sociala in strainatate.
Este insa necesar sa aveti avocat daca nu veti veni la termene.
La un termen cred ca s-ar impune sa va prezentati.
Si ancheta sociala va trebui tradusa.

Cum ati ajuns cu minorul in strainatate.Ati plecat cu sotul?
Da, am plecat cu sotul. Acum el este in tara.Exista taxa de timbru pentru cererea de comisie rogatorie? Multumesc!
Nu se plateste taxa de timbru pentru comisia rogatorie sau pentru efectuarea anchetei sociale in strainatate.
Conteaza foarte mult si ancheta sociala in economia acestui proces.

Daca va castiga el procesul va trebui sa aduceti minorul in tara.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Aprilie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Taxa de timbur judiciar : efectuarea de comisii rogatorii 78 lei.

Alte discuții în legătură

Ancheta sociala an madrid JENNYD JENNYD am un divort an romania si avocatul meu a cerut sa fac o ancheta sociala la domiciliul meu din madrid asi dori sa stiu unde trebuie sa merg ,aici an madrid si ... (vezi toată discuția)
Comisie rogatorie internationala kiti00 kiti00 Buna ziua! Va expun urmatoarea situatie de fapt care a dus la formularea mea catre o instanta de judecata(judecatorie) a unei cereri de constituire comisie ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat!- pensie de întreținere catalina45 catalina45 Buna seara....in luna ianuarie .a.c. am deschis actiune pentru pensie intretinere minor. Fostul sot se afla in strainatate cu sotia, respectiv Italia. L am ... (vezi toată discuția)