avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Incadrare in grad de invaliditate, pensie de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Incadrare in grad de invaliditate, pensie de invaliditate

va rog daca stie cineva dg. tulburare afectiva bipolara cu depresie severa ,in ce grad de incapacitate de munca se incadreaza . e vb de un barbat de 59 ani cu 32 ani de serviciu multumesc, cam la ce suma s-ar incadra pensia[% din salariu] muyltumesc.
Cel mai recent răspuns: mari2011 , utilizator 09:55, 16 Aprilie 2012
Incadrarea in grad de invaliditate este de competenta exclusiva a medicului expert al asigurarilor sociale care emite o decizie asupra capacitatii de munca.

Eu va dau un link la anexa HG nr. 155 /2011 pentru aprobarea criteriilor si normelor de diagnostic clinic, diagnostic functional si de evaluare a capacitatii de munca pe baza carora se face incadrarea in gradele I, II si III de invaliditate. Gasiti acolo toate afectiunile.
www.avocatnet.ro/content/con...

Pensia nu se calculeaza in procente din salariu, ci potrivit art. 94 si urm. din Legea nr. 263/2010. In practica se utilizeaza o aplicatie informatica si sunt valorificate toate salariile si sporurile cu carater permanent din carnetul de munca si din adeverinte precum si stagiile de cotizare realizate. Nu aveti cum sa aflati care este cuantumul pensiei pe un forum de discutii juridice.
multumsc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre gradele de invaliditate adrianciulei1970 adrianciulei1970 1.Incadrarea intr-un grad de invaliditate(pentru pensie) se face dupa dg.-ul clinic sau dupa deficienta functionala? 2.Pot fi doua persoane care sa aiba ... (vezi toată discuția)
Care este actul normativ care cuprinde afectiunile medicale in baza carora se poate acorda pensie de invaliditate? mihaibatranu mihaibatranu Care este actul normativ care cuprinde afectiunile medicale in baza carora se poate acorda pensionarea medicala. (vezi toată discuția)
Afectiune coree huntington - pot beneficia de pensie de invaliditate sau nu? ContSters71676 ContSters71676 Buna seara, as dori sa stiu daca boala Coree Huntington ( o boala degenerativa a creierului) este o boala cu care poti fi pensionat sau nu.Pun aceasta ... (vezi toată discuția)