avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... spor confidentialitate
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

spor confidentialitate

Buna Ziua! Sunt functionar public la o institutie publica ce colecteaza si urmareste contributiile la fondurile speciale. Nu beneficiez de spor de confidentialitate. Colegii mei din institutii similare in schimb, beneficiaza de acest spor. Dat fiind faptul ca si institutia noastra este operator de date cu caracter personal ca si celelalte institutii care acorda acest spor, va intreb pe Dvs. de ce nu se aplica tuturor functionarilor publici acest spor de confidentialitate. Mi s-a spus ca trebuie actionata in justitie institutia si apoi se acorda retroactiv pe trei ani si pe viitor. Exista intr-adevar prevederi referitoare la confidentialitate in Legea functionarului public, dar nicaieri nu apare ca se acorda acest spor cu atat mai mult cu cat clauza de confidentiallitate se prelungeste doi ani de la data la care parasesti institutia. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:39, 4 Decembrie 2008
Pana a se ajunge in instanta faceti o cerere in dublu exemplar cu numar de inregistrare catre Directorul institutiei prin care solicitati plata acestui spor.
Daca sunteti fubctonar public cu statut special puteti aduce in favoarea dvs Legea 444/2006:
"Art. 3. - (1) Pentru păstrarea confidenţialităţii în legătură cu informaţiile clasificate, în funcţie de certificatul/avizul de securitate deţinut, cadrele militare în activitate, funcţionarii publici cu statut special, militarii angajaţi pe bază de contract şi personalul civil din instituţiile publice de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională beneficiază de un spor lunar de până la 15% din solda lunară, respectiv din salariul de bază, cu încadrarea în limitele bugetelor aprobate."

;) Legea nr.444/2006 pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 19/2006 se aplica personalului militar şi funcţionarilor publici cu statut special din instituţiile publice de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională si nicidecum tuturor functionarilor publici .

Categoriile de functionari publici, cuantumul sporului de confidentialitate si conditiile de acordare se stabilesc, in limitele prevazute de lege, prin actul administrativ al ordonatorului principal de credite, cu incadrarea in cheltuielile de personal prevazute in bugetul aprobat.... daca luam prin extrapolare dispozitiile art.15 alin.2 din OG nr.6/2007.
Intr-adevar, colegii de la celelalte institutii au castigat acest spor in instanta fiindu-le aplicate printre celelate si prevederile Legii 444/2006. Instanta a hotarat plata acestui spor retroactiv si pe viitor in cuantum de 15% din salariul de baza.
In aceasta situatie, puteti sa introduceti o actiune in instanta prin care solicitati obligarea institutiei publice la plata acestui spor de confidentialitate retroactiv pe ultimii 3 ani si pentru viitor.
In situatia in care exista un precedent in cadrul institutiei ar fi fost logic ca o cerere sa fie suficienta, dar probabil ca a inceput sa le placa sa se plimbe prin tribunal. Actionati-i si dvs in instanta si cereti-va drepturile.

Alte discuții în legătură

Oug nr. 1/2010 Cristiann86 Cristiann86 Buna ziua. Am fost incadrat in armata la sfarsitul anului 2009. Pentru activitatea pe care o desfasor sunt indreptatit sa primesc spor de confidentialitate la ... (vezi toată discuția)
Spor confidentialiate sofia1975 sofia1975 oameni buni,juristi,ajutati-ma cu un sfat>Lucrez intr-o institutie publica comunala si printre muulte atributii am si de executare silita.La aceasta treaba ... (vezi toată discuția)
Ce putere are o hotarare publicata in m.of. ? oanaportar oanaportar 1. - ce putere are o hotarare publicata in M.Of. ? 2. - un coleg imi spunea ca: in cazul in care prevederile a 2 legi sunt contradictorii, de ex.: daca ... (vezi toată discuția)