avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general sponzorizare sau donatie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

sponzorizare sau donatie

Vreau sa platesc din firma o suma de bani pentru un copil bolnav.
Ce acte trebuie sa intocmesc ca sa justific plata ? Un contract de sponzorizare ? Sau o donatie? Ce lege se refera la astfel de chestii ?
Astept urgent si cu interes parerile D-voastra.
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: pui_horatiu , utilizator 08:14, 26 Octombrie 2004
Nu poti face printr-o societate comerciala contracte de donatie pt. simplul motiv ca un comerciant nu poate fi generos in afacerea sa;scopul societatii comerciale este PROFITUL.Daca simti ca trebuie sa ajuti acel copil fa tu ca persoana fizica un contract de donatie

di@ a scris:
>Vreau sa platesc din firma o suma de bani pentru un copil bolnav.
>Ce acte trebuie sa intocmesc ca sa justific plata ? Un contract de sponzorizare ? Sau o donatie? Ce lege se refera la astfel de chestii ?
>Astept urgent si cu interes parerile D-voastra.
>Multumesc anticipat !
Din cate stiu eu legislatia referitoare la sponsorizare ar cam fi urmatoarea (cu modificarile de care am eu cunostinta):
L 32/1994 publicata in M.Of. 129/25 mai 1994
O.G. 36/1998 publicata in M.Of.43/30 ian. 1998
L. 204/2001 publicata in M.Of. 363/5 iulie 2001

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Metoda de sponsorizare pt pres.fizica??? Kgestenye Kgestenye Buna ziua! Vreau sa platesc din firma o suma de bani pentru un barbat bolnav. Care vrea s-a cumpara o masina de transport. Ce acte trebuie sa intocmesc ca ... (vezi toată discuția)
Srl - beneficiar sponsorizare ginnyy ginnyy poate fi beneficiar al sponsorizarii un SRL care publica o carte , considerand astfel aplicabile dispozitiile art. 4 (1) lit d) din legea ... (vezi toată discuția)
Parinti pot beneficia din sponzorizarea copilului As.LTD As.LTD Asociatia XY nonprofit are o echipa de dans ,ude sunt parinti care vor sa aduca sponzorizare numai daca si ei pot beneficia de sponzorizare?(ex.mergem in ... (vezi toată discuția)