avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... datornici intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

datornici intretinere

Avem un caz la noi pe scară, problema e ca nu suntem propietari doar locatari în regim ANL, şi persoana care ne datoreaza banii defapt a sustras fiind administrator pe o perioada de 2 ani banii locatarilor în iterese personale, noi ca locatari am aflat acest lucru doar dupa 1 an când din intamplare unul din cenzori sa dus la EON-gaz sa verifice penalitătile ce tot apăreau pe lista de cheltuieli si atunci am aflat ca defapt in prag de iarnă suntem pe punctul de ni se tăia gazul şi apa,am pus fiecare bani de la noi pentru a acoperi acesta suma si am inaintat proces penal asupra administratorului care de frică a plătit jumatate din datorie si a promis prin hârtie notarială că se obligă de achita si celalta parte în decurs de 3 luni, am renuntat la procesul penal pe baza acestei declaratii, si surpriza e ca nu numai ca nu a mai achitat nimic din datorie dar a si acumulat datorii prin neplata cheltuielilor la întretinere pe o perioada de 4 luni. Acum vrem ca asociatie de locatari sa-l inaintam in proces nevând alta strategie pentru a ne recupera datoriile si a nu ramane restanti la furnizori.
Intrebarea e cum se va achita acesta persoană fată de noi ca asociaţie, nefiind propietar, neavând masina propie, si având un venit minim pe economie? ªi cireşa de pe tort e că este şi bolnav, şi defapt pe asta se bazează această persoană că noi nu avem nici un câştig de cauză în instanţă, cu cazul lui.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 12:14, 16 Aprilie 2012
Se va pune poprire pe 1/3 din venituri pana cand se acopera debitul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare restanta locatar anl ciprianagapie ciprianagapie Buna seara! Sunt administrator la un bloc ANL si am un locatar cu o restanta de cca 4500 lei (da 45 milioane lei vechi). Si catre Primarie vreo 3000 lei. ... (vezi toată discuția)
Debransare rau-platnici de la utilitati te055 te055 Locuiesc intr-un imobil cu contorizare separata pentru fiecare apartament a apei calde, apei reci si incalzirii. Imobilul are centrala proprie. Sunt multi ... (vezi toată discuția)
Datorie radet vasilemb vasilemb Buna ziua, Sunt proprietar intr-un bloc unde nu exista inca o Asociatie de Proprietari, iar contractul cu RADET este incheiat pe numele unui locatar. Recent ... (vezi toată discuția)