avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pentru copil urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pentru copil urmas

buna tuturor,am o intrebare, sotul meu a fost ucsi in urma cu un an, inculpatul a fost incadrat in articolul c.p 175 in ca nu sa finalizat procesul ulterior am deschis un proces civil la care am cert daune morele si cheltuielile de imormantare judecata etc. inculpatul nu e scolarizat si la momentul evenimentului tragic nu avea un loc de munca si inca nu stiu daca detine ceva pe numele lui, sotul meu are un copil dintr-o casnicie anterioara care platea o pensie alimentara regulat, sotul meu la meomentul tragic nu era angajat cu cartee de muna,intrebarea mea e,din cele mentionate mai sus,cum pot sa fac sai aisugur o pensie de urmas copilului? va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: danimik , utilizator 10:36, 20 Aprilie 2012
1. Copilul poate beneficia de pensie de urmas daca, la data decesului, tatal lui indeplinea conditiile pentru a beneficia de o pensie.

2. Pentru asta spuneti data nasterii sotului dvs., data decesului si cati ani de stagiu de cotizare la pensie (vechime in munca) avea la data decesului.
Buna ziua,
Tatal fetitei mele a decedat de curand, noi nefiind casatoriti insa copilul fiind recunoscut de tata care ii platea pensie de intretinere. La data decesului acesta avea 38 de ani. In cazul in care nu a lucrat in ultimii ani cu carte de munca, copilul meu nu primeste pensie de urmas? Nimic? Cum pot obtine o copie dupa cartea lui de munca avand in vedere ca actuala sotie (vaduva), cu care mai are un copil, refuza sa mi-o dea?
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2012
danimik, utilizator
1. Pentru ca fiul sau sa beneficieze de pensie de urmas trebuie ca tatal copilului (38 de ani) sa fi avut un stagiu de cotizare la pensie de minimum 14 ani la data decesului.

2. La a doua intrebare va poate raspunde un jurist.
Numai prin promovarea unei actiuni in instanta veti putea obtine o astfel de copie .. in alt mod nu aveti cum decat daca obtineti adeverinte de vechime de la toate locurile de munca unde a lucrat sotul dvs si prin declararea carnetului de munca respectiv pierdut.
Dar daca fosta sotie aplica pentru pensia de urmas pentru ea si copilul ei (ea are toate actele), pot interveni ulterior si eu la Casa de Pensii pentru copilul meu, sau trebuie sa introduc actiune separata? Pot obtine de la Primarie certificat de deces?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Aprilie 2012
danimik, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie urmas copil minor macul rosu macul rosu buna seara ! as dori sa stiu daca fiul meu de 9 ani beneficiaza de pensie de urmas ? mentionez ca am divortat de tatal copilului in urma cu 7 ani si acum o ... (vezi toată discuția)
Pensie de mostenitor elenna9 elenna9 Buna ziua, eu am un copil provenit dintr-o relatie anterioara. Tatal copilului a murit recent, Dumnezeu sa-l odihneasca. In timpul vietii, el nu a contribuit ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas vivians vivians la un an dupa decesul sotului (fostului sot pt. ca ma despartisem de el) mai pot solicita pensie de urmas pentru copil? am fost casatorita cu el 5 ani. (vezi toată discuția)