avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort-intrebare!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort-intrebare!

buna ziua
ma confrunt si eu cu o problema .....sunt casatorita de 11 ani ,avem un baietel ....sotul este un tata excelent ,dar ca sot lasa de dorit iar eu nu mai suport (mentionez ca nu ma bate ,altele sunt problemele) .
as dori sa divortez ,nu am curajul sa i-o spun in fata ,il cunosc si imi este frica de reactia lui .
ce trebuie sa fac ,ca sa pot pleca cu copilul si totul sa fie legal?
Cel mai recent răspuns: ContSters30487 , utilizator 16:51, 25 Iunie 2009
Puteti pleca si apoi sa introduceti cerere de divort.
Mai bine ar fi sa discutati cu sotul dvs. poate ajungeti la o intelegere.
Multumesc pentru raspuns .
Ce ma nelinisteste pe mine ,este ,... am citit pe forumuri ,ca plecand cu copilul fara sa il anunt inainte ,poate declara la politie ca e rapire ?... nu vreau sa il ajute in castigare custodiei ,va precizez va fi o lupat ffffffff stransa pentru copil.
De multe ori mai in gluma ,mai in serios mi-a spus ca daca am de gand vreodata sa il parasesc ,da ok...voi putea pleca ,dar fara copil ....ca e al lui si nu stie cum va reactiona daca i-l iau .
Rapire? Nici vorba!
Dar, inca o data va sfatuiesc sa faceti ce este mai bine pentru copil. Poate ca sotul dvs. a spus multe, mai in gluma, mai in serios, dar cel mai bine este sa discutati.
Gesturile astea "decisive" fac mai mult rau decat bine. Si, o sa vedeti, dupa ce trece socul initial lucrurile se aseaza.
"Timpul le rezolva pe toate".
multumesc pentru raspuns ,dar am nevoie de un raspuns clar ,sa imi spuneti negru pe alb ce trebuie sa fac ,daca plec cu copilul fara stirea lui ,ce se poate intampla?
Nimeni nu stie ce se poate intampla pt ca nimeni intre utilizatorii forumului nu il cunoaste pe sotul dv.
Daca, totusi, plecati pe furis, se poate spune ca ati parasit domiciliul conjugal (chiar alaturi de copil fiind). Apoi, daca introduceti actiune de divort incepe... haosul! El va cere (probabil) incredintarea copilului, dar faptul ca ati plecat impreuna cu minorul nu inseamna ca e un motiv pt care acesta sa ii si fie incredintat - chiar daca e un tata excelent, dar un sot care lasa de dorit (?!?).
Intrebare la care nu astept raspuns: cat de mult lasa de dorit acest sot incat merita sa despartiti copilul de un tata excelent?

Alte discuții în legătură

Rapire de minor bonaparte bonaparte buna seara, am si eu o intrebare: daca plec cu copilul meu in varsta de 3 ani in alta localitate neanuntand sotul se considera rapire?multumesc (vezi toată discuția)
Vreau sa fug de la sot, care este violent! taniusa73 taniusa73 Daca plecam in alta tara, eu cu sotul meu si fetita noastra (mai exact la parintii mei in Republica Moldova) si nu mai doresc sa ma mai intorc la sotul meu. ... (vezi toată discuția)
Am o problema in legatura cu divortul gynutza_sweet gynutza_sweet sunt casatorita si am o fetita in varsta de 2 ani,nu ma mai inteleg cu sotul si il banuiesc de adulter. nu stiu ce sa fac,daca plec de la el si iau fetita cu ... (vezi toată discuția)