avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... rapire de minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

rapire de minor

buna seara, am si eu o intrebare: daca plec cu copilul meu in varsta de 3 ani in alta localitate neanuntand sotul se considera rapire?multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 08:15, 22 Iunie 2010
nu se considera rapire. la fel, daca si tatal copilului pleaca. datori sunteti sa anuntati celalalt parinte. cat copilul nu e incredintat unuia sau altuia, aveti drepturi egale
multumesc mult, si as mai avea o nelamurire: nu suntem in divort si vreau sa plec detot de la el cu copilul in alta localit pt a mi reface viata si vreau sa iau copilu , nici atunci nu se considera rapire?
Nu se considera rapire dar e indicat sa va cautati avocat la ultimul domiciliu comun pt a deschide procedurile legale.
Ca sa nu se fure copilul de sot ar trebui sa aveti o hotarare judecatoreasca provizorie de incredintare a minorului.
Rapirea de copii functioneaza numai la parasirea tarii, nu in interiorul acesteia. Daca nu mai rezistati in casnicie cu sotul, veti lua copilul cu dv. si va veti muta unde doriti cu acesta. Daca doriti introduceti actiune de divort, daca nu, nu. Poate sa o introduca si sotul dv.
Daca sotul doreste : divort, incredintare, drept de vizita minor, va trebui sa o solicite instantei.
Poate ca o perioada de intrerupere a casniciei, prin despartirea in fapt a sotilor, va apropia partile sau le va indeparta definitiv. ;)
nu poti sa scoti copilul din tara fara acordul celuilat parinte.La granita iti trebuiesc documente, in speta procura speciala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort-intrebare! 27112008 27112008 buna ziua ma confrunt si eu cu o problema .....sunt casatorita de 11 ani ,avem un baietel ....sotul este un tata excelent ,dar ca sot lasa de dorit iar eu nu ... (vezi toată discuția)
Raspuns urgent mayanov mayanov sunt casatorita de 5 ani jumate nu sunt divortata dar intentionez sa divortez ,am plecat cu copilu in italia ,pe baza problemelor familiale,in curand o sa imi ... (vezi toată discuția)
Divort parasire de domiciliu danutza_danyela83 danutza_danyela83 buna ziua as avea si eu o intrebare.in cazul unui divort daca nu am depus inca actele dar plec de acasa impreuna cu copilu minor(precizez ca adresa unde ... (vezi toată discuția)