avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... art 85 alin 4 fara drept de circulatie pe teritoriul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

art 85 alin 4 fara drept de circulatie pe teritoriul romaniei=>rca expirat

Am fost oprit de catre un filtru de politie, conducand un autovehicul INMATRICULAT in Italia, le-am prezentat actele masinii, agentul de politie constatand ca asigurarea masinii este expirata, am fost condus la sectie unde mi s-a intocmit dosar penal pt ca nu aveam drept de circulatie pe teritoriul romaniei art 85 alin 4 raportat la art 82 :
Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărui plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani." raportat la art 82 alin "Autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state, deţinute de persoane care au sediul sau domiciliul în România, pot fi conduse pe drumurile publice pe o perioadă de maximum 90 de zile de la introducerea acestora în ţară, dacă sunt asigurate pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a pagubelor produse prin accidente de circulaţie".
Acum un an am fost condamnat la 6 luni cu suspendare pt ca am mutat masina in parcare avand permisul suspendat. Ma aflu in termenul de incercare de 2 ani si 6 luni. La ce sa ma astept am vreo sansa ?
Sa va asteptati la aplicarea prevederilor art 83 c.p.alin 1
Revocarea în cazul săvârşirii unei infracţiuni

Dacă în cursul termenului de încercare cel condamnat a săvârşit din nou o infracţiune, pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea condiţionată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune.
Se considera din culpa ca am circulat cu asigurarea expirata cu o masina cumparata in aceiasi zi in care am fost oprit de politie? Prezint pericol social ?

Deci o sa ajung la inchisoare pt ca am circulat 50 de m cu CARNETUL SUSPENDAT iar ulterior cu o masina cu A S I G U R A R E A EXPIRATA ??.......
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Sfatul meu este sa va angajati un avocat care sa va asiste in gestionarea corecta a acestei situatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere autovehicul fără asigurare glafira glafira Bună seara v.as ruga dacă mă puteti ajuta cu un sfat am condus o mașină înscrisă pe Anglia fără asigurare la noi în România am fost oprit de ... (vezi toată discuția)
Solutii de urgentare a anchetei LaurentiuBG LaurentiuBG In octombrie 2013 am fost oprit de politie si ca urmare a verificarilor s-a constatat ca asigurarea masinii pe care o conduceam cu nr de Bulgaria nu era ... (vezi toată discuția)
Dosar penal rca expirat adrian6969 adrian6969 buna am fost oprit in trafic de politia de frontiera si au depistat ca nu aveam rca si itp valabil si miau facut dosar penal retinut permis de conducere fara ... (vezi toată discuția)