Am fost oprit de catre un filtru de politie, conducand un autovehicul INMATRICULAT in Italia, le-am prezentat actele masinii, agentul de politie constatand ca asigurarea masinii este expirata, am fost condus la sectie unde mi s-a intocmit dosar penal pt ca nu aveam drept de circulatie pe teritoriul romaniei art 85 alin 4 raportat la art 82 :
Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărui plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani." raportat la art 82 alin "Autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state, deţinute de persoane care au sediul sau domiciliul în România, pot fi conduse pe drumurile publice pe o perioadă de maximum 90 de zile de la introducerea acestora în ţară, dacă sunt asigurate pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a pagubelor produse prin accidente de circulaţie".
Acum un an am fost condamnat la 6 luni cu suspendare pt ca am mutat masina in parcare avand permisul suspendat. Ma aflu in termenul de incercare de 2 ani si 6 luni. La ce sa ma astept am vreo sansa ?
Sa va asteptati la aplicarea prevederilor art 83 c.p.alin 1
Revocarea în cazul săvârşirii unei infracţiuni
Dacă în cursul termenului de încercare cel condamnat a săvârşit din nou o infracţiune, pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea condiţionată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune.
Se considera din culpa ca am circulat cu asigurarea expirata cu o masina cumparata in aceiasi zi in care am fost oprit de politie? Prezint pericol social ?
Deci o sa ajung la inchisoare pt ca am circulat 50 de m cu CARNETUL SUSPENDAT iar ulterior cu o masina cu A S I G U R A R E A EXPIRATA ??.......