avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs respins prin... neprezentarea adversarului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs respins prin... neprezentarea adversarului

Buna ziua, de curand am avut un recurs la respingerea unei contestatii la executare. In cererea de recurs explicitam greselile de obiect ale executarii. In cele cateva luni intre depunerea cererii si prima infatisare, am completat si cu greseli grave de forma a executarii, inclusiv exceptie de perimare pe o poprire la cerere, trecand aproape 10 luni de la ultima consemnare. Partea adversa nu a depus nimic: nici intampinare, nici concluzii si..nu s-a prezentat! In aceste conditii am fost judecat de la prima infatisare si...am pierdut!!!!
Exista vreun precedent/explicatie???
Multumesc
Stimat forumist,

Prezența părții este un drept, nu o obligație. Instanța nu sancționează lipsa unei părți pe motivul unei atitudini pasive, dând câștig de cauză părții adverse. Adversarul dvs a câștigat pentru că, probabil, avea dreptate.

Cu stimă.
hmm...din cate am observat, in momentul invocarii unei exceptii asupra careia instanta urmeaza sa se pronunte, odata cu sentinta aparuta pe portal apare si decizia instantei asupra exceptiei. Ceea ce nu s-a intamplat in cazul meu. Din cate stiu, o executare se perima daca in ultimele 6 luni nuy s-au mai consemnat acte de executare. Mai putin in poprile din oficiu. Dar aceasta a fos o poprire la cerere...
Pentru a se putea trage o concluzie in astfel de cazuri avocatul trebuie sa studieze dosarul.
Daca ar fi intervenit perimarea trebuia sa castigati ceea ce inseamna ca nu s-a implinit termenul de perimare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimarea executarii silite Ionică71 Ionică71 Pentru a evita perimarea unei executari este de ajuns dacă executorul din 6 în 6 luni a emis câte un act de urmarire(publicații de vânzare, somații). Sau ... (vezi toată discuția)
Perimare executare? doina_dana doina_dana Buna ziua, Acum 6 luni,pe 2-3 iunie am primit acasa vizita unui executor judecatoresc care a intocmit un proces-verbal deoarece incepuse sa faca actele pt ... (vezi toată discuția)
Instanþa a rãmas în pronunþare deºi am solicitat termen pentru imposibilitate de prezentare catalin2012 catalin2012 Buna ziua. In 26.09.2013 am avut a doua infatisare la recurs (la primul termen din 13.06.2013 am cerut amanare pentru lipsa aparare). Din cauza serviciului nu ... (vezi toată discuția)