avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore de noapte

As dori sa aflu care sunt conditiile de salarizare pentru un angajat care lucreaza in trei schimburi,uneori si sambata si duminica,in functie de programul stabilit.Cat la suta primeste in plus.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:42, 17 Aprilie 2012
Pentru munca desfasurata noaptea, puteti beneficia :
a) fie de program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca, pentru zilele in care efectueaza cel putin 3 ore de munca de noapte, fara ca aceasta sa duca la scaderea salariului de baza;
b) fie de un spor pentru munca prestata in timpul noptii de 25% din salariul de baza, daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.

Pentru munca desfasurata in week-end aveti dreptul la doua zile libere si la un spor la salariu stabilit prin c.i.m., prin ccm aplicabil angajatorului sau prin reg.intern al acestuia.
Art.137 C.mun:
(1) Repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica.
(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) In situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
.........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de sambata si duminica Mainerici  Ctin Mainerici Ctin un angajat a desfasurat program de paza 24 cu 48 ore,datorita planif lucra inclusiv si sambata si duminica.CF art 137 al 2 i s a aplicat un spor de 100%ptr ... (vezi toată discuția)
Orele lucrate sambata si duminica llumi llumi Buna ziua! Am o sectie unde se lucreaza 4 schimburi...adica se acorda cele 2 libere in alte zile decat sambata si duminica...intrebarea mea este...cum ... (vezi toată discuția)
Spor de noapte ,spor de weekend dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna ziua! Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Cum trebuie platit sporul de weekend in cazul in care se lucreaza si noaptea,ture 12/24 ... (vezi toată discuția)