avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicare Imobiliara. Radiere Carte Funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicare Imobiliara. Radiere Carte Funciara

Astept un sfat salvator daca stiti! Multumesc!
Speta: "A" a cumparat de la "B" un teren de 1000 mp, intravilan, teren agricol intr-un oras, in luna februarie 2001. Contractul de vanzare/cumparare s-a facut in baza unui titlu de proprietate emis de Prefectura(si celelalte autoritati..) in noiembrie 2000. S-a intabulat, in deplina regula, pe numele Cumparatorului "A", inainte fiind intabulat pe numele lui B.
Dupa 11 ani si 1 luna, in martie 2012, "A" este chemat in judecata ca parat intr-o actiune de revendicare imobiliara si se cere radierea sa din Cartea Funciara.

A aparut un "C" in 2007-2008 care pretinde ca el e adevaratul mostenitor al proprietarului terenului, proprietar care l-a cumparat cu titlu valabil inca din 1934. In 2008 acest mostenitor isi vinde drepturile succesorale catre 2 persoane care au initiat aceasta actiune in revendicare imobiliara, impotriva mea.
Din cate inteleg se va merge pe comparare de titluri, titlul in baza caruia am cumparat eu si titlul in baza carora au cumparat aceste persoane. Totusi eu am cumparat de la cineva care avea intabulat pe numele lui terenul. Ele nu ! Poate interveni uzucapiunea de 10 ani aici, avand in vedere ca este teren agicol fara nici o constructie pe el ?
Ce alte exceptii mai pot invoca? Pot sa chem in garantie pe vanzatorul meu, "B" ? De fapt, B a murit in 2008 si ar trebui chemati mostenitorii lui....

Ce altceva, admisibil, mai pot invoca? "Buna credinta" a mea la momentul cumpararii are valoare, ca sa le resping actiunea.

Daca stie cineva ceva cat de putin il rog sa-mi scrie 2 randuri. Multumesc mult pentru atentie!

Alte discuții în legătură

Mostenire casa neintabulata vanduta cu chitanta de mana mariuscastigatorul mariuscastigatorul In anul 1961 bunicii mei au cumparat o casa in mediul rural pe baza uni contract de vanzare cumparare de mana cu martori. Nu este nimic intabulat, dar am un ... (vezi toată discuția)
Teren mai mare, ce fac in cazul asta? tractor tractor Printr-o tranzactie intr-un proces de partaj am dobandit un teren de 1200 mp in titlu. Vreau sa fac cadastru la teren dar la masuratoare a iesit 1380 mp. ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ddena ddena Cand se poate folosi aceasta hotarare/lege, in ce conditii? (vezi toată discuția)