avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire casa neintabulata vanduta cu chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire casa neintabulata vanduta cu chitanta de mana

In anul 1961 bunicii mei au cumparat o casa in mediul rural pe baza uni contract de vanzare cumparare de mana cu martori. Nu este nimic intabulat, dar am un titlu de propietate pe suprafata de curte si constructii, pe numele bunicului facut in anul 1991 eliberat de comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenului.

Am mostenit aceasta casa. Cel de la care au cumparat bunicii casa ma ameninta ca mi-o ia nerecunoscand ca vandut casa.

In baza a ce a facut bunicul titlul de proprietate, casa nefiind intabulata? Acest titlu de proprietate imi ofera siguranta pe ceea ce detin?

Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns! Va multumesc anticipat!



Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 23:49, 30 Aprilie 2015
Ca sa va ia casa trebuie sa formuleze actiune in revendicare, dvs va puteti apara prin invocarea uzucapiunii.
Daca exista acel titlu de propietare + contractul de mana poate sa faca asta?
D-voastră aveți dreptul pe baza titlului de proprietate și a certificatului de moștenitor să cereți intabularea terenului.
Respectivii pot fi trași la răspundere pt. înșelăciune.
Puteți face o acțiune în instanță chemându-i ca pârâți pe respectivii, pt. ca prin hotărârea ce se va da aceea să țină loc de act autentic.
In baza a ce a facut bunicul titlul de porpietatea avand in vedere ca vanzarea s-a facut cu contract de mana si pamantul nu era intabulat?


Va multumesc pentru ajutor!!
Bunicul a cumparat probabil si curtea, nu numai casa, inainte de cooperativizare, inscriindu-si dreptul in registrul agricol de la acea vreme, in aceasta baza fiindu-i eliberat titlu de proprietate in baza legii 18/1991. Dvs. mergeti si intabulati-va dreptul de proprietate pe ambele bunuri imobile, astfel: pentru teren in baza titlului de proprietate si a certificatului de mostenitor, iar pentru casa in baza unui document eliberat de primarie, denumit certificat pentru atestarea posesiei exercitate sub nume de proprietar , alaturi de un proces verbal de identificare a imobilului, precum si a certificatului de mostenitor. Succes!

Alte discuții în legătură

Mostenire casa in mediul rural/vanzatorul nu recunoaste/contract vanzare-cumparare de mana 1961/mostenire mariuscastigatorul mariuscastigatorul Bunicii mei au cumparat o casa in mediul rural in anul 1961 pe baza unui contract de vanzare-cumparare de mana cu martori. Detin contractul de ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua.am o casa batraneasca,care a fost a parintilor mei.si nu am acte deloc la ea.am doar o chitanta de mana de vanzare -cumparare pe care au facut o ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa si teren aliss73 aliss73 Buna ziua In 1993 bunicii mi-au facut act de vanzare cumparare pe o suprafata de teren din curtea in care locuia.Am construit o casa dar nu am facut ... (vezi toată discuția)