In anul 1961 bunicii mei au cumparat o casa in mediul rural pe baza uni contract de vanzare cumparare de mana cu martori. Nu este nimic intabulat, dar am un titlu de propietate pe suprafata de curte si constructii, pe numele bunicului facut in anul 1991 eliberat de comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenului.
Am mostenit aceasta casa. Cel de la care au cumparat bunicii casa ma ameninta ca mi-o ia nerecunoscand ca vandut casa.
In baza a ce a facut bunicul titlul de proprietate, casa nefiind intabulata? Acest titlu de proprietate imi ofera siguranta pe ceea ce detin?
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns! Va multumesc anticipat!
D-voastră aveți dreptul pe baza titlului de proprietate și a certificatului de moștenitor să cereți intabularea terenului.
Respectivii pot fi trași la răspundere pt. înșelăciune.
Puteți face o acțiune în instanță chemându-i ca pârâți pe respectivii, pt. ca prin hotărârea ce se va da aceea să țină loc de act autentic.
Bunicul a cumparat probabil si curtea, nu numai casa, inainte de cooperativizare, inscriindu-si dreptul in registrul agricol de la acea vreme, in aceasta baza fiindu-i eliberat titlu de proprietate in baza legii 18/1991. Dvs. mergeti si intabulati-va dreptul de proprietate pe ambele bunuri imobile, astfel: pentru teren in baza titlului de proprietate si a certificatului de mostenitor, iar pentru casa in baza unui document eliberat de primarie, denumit certificat pentru atestarea posesiei exercitate sub nume de proprietar , alaturi de un proces verbal de identificare a imobilului, precum si a certificatului de mostenitor. Succes!